Moammar Gaddafi a fost capturat

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 14:31
898 citiri
Moammar Gaddafi a fost capturat
Foto: Arhiva

Liderul libian Moammar Gaddafi a fost capturat, joi, chiar in orasul sau natal, Sirte.

Informatia, anuntata initial de Al Jazeera si Reuters, a fost confirmata de Consiliul National de Tranzitie din Libia.

Potrivit agentiilor internationale de presa, convoiul in care se afla a fost lovit intr-un raid al CNT. Colonelul a fost grav ranit la ambele picioare si la cap si abia mai respira cand ar fi fost dus cu o ambulanta la un spital din Sirte.

Vestea capturarii lui Muammar Gaddafi a fost data la cateva ore dupa ce luptatorii libieni anuntasera ca au preluat total controlul in Sirte, ultimul bastion al trupelor guvernamentale.

Gaddafi, capturat sau mort: Vezi reactii din Romania

Informatia privind capturarea lui Muammar Gaddafi a fost facuta publica de comandantul Consiliului National de Tranzitie (CNT), Abdel Majid, care a precizat ca luptatorii libieni au preluat controlul ultimului oras in care au rezistat sustinatorii colonelului Gaddafi, Sirte.

Moammar Gaddafi, cel mai longeviv lider arab

Potrivit ministrului libian al Imigratiei, aflat la Washington, impreuna cu Gaddafi au fost capturati mai multi oficiali, printre care si purtatorul sau de cuvant Moussa Ibrahim si varul colonelului, Ahmed Ibrahim.

Televiziunea Libia Libera a afirmat ca "Moammar Gaddafi a fost arestat in acelasi timp cu fiul sau, Moutassim, si cu Mansour Daou (seful serviciilor de securitate interna) si Abdallah Senoussi" (seful serviciilor de informatii libiene).

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#Gaddafi capturat, #Gaddafi prins, #gaddafi murit , #prins