Propaganda rusă a anunțat moartea șefului spionajului militar al Ucrainei. Kiril Budanov ar fi fost ”ucis într-un atac cu rachete”

Sambata, 03 Iunie 2023, ora 20:02
8193 citiri
Propaganda rusă a anunțat moartea șefului spionajului militar al Ucrainei. Kiril Budanov ar fi fost ”ucis într-un atac cu rachete”
Kiril Budanov ”omorât” de propaganda rusă FOTO Telegram

Propagandistul rus Ruslan Ostașko a anunțat moartea, ca urmare a unei lovituri cu rachete, a șefului GUR (serviciul secret) al Ministerului Apărării al Ucrainei, Kiril Budanov. El a scris despre acest subiect pe canalul său Telegram, referindu-se la surse din mass-media ucraineană.

„Au început pregătirile pentru înmormântarea unei „persoane foarte importante”, relatează presa ucraineană. Au spus că îl vor îngropa pe Kiril Budanov, care a murit în urma recentului atac cu rachetă. Nu este încă posibilă verificarea acestei informații. Așteptăm confirmarea oficială”, a informat propagandistul.

Publicația Telegraf, al cărei logo a fost folosit pentru a răspândi aceste informații, neagă implicarea sa în răspândirea zvonului.

„Propagandiștii ruși s-au dezonorat deja cu declarații despre moartea comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zaluznîi, dar nu s-au oprit aici și acum au început să răspândească informația că șeful GUR al Ministerului Apărarea, Kiril Budanov ar fi murit în timpul unei lovituri cu rachete. În același timp, pentru a adăuga credibilitate fanteziei lor, au mințit în numele mass-mediei ucrainene și chiar au folosit sigla site-ului Telegraph pentru asta. Telegraph nu a publicat informația cu acest conținut, iar astfel de declarații nu sunt altceva decât un fals fără sens”, se arată pe situl publicație.

Reamintim că de la începutul lunii mai, propaganda rusă a început să răspândească zvonuri despre rănirea comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, pe care a primit-o ca urmare a unui atac cu rachete rusești asupra postului de comandă. lângă Herson. Pentru a infirma declarațiile propagandiștilor și a-i liniști pe ucraineni, Zalujnîi a apărut în public.

Eveniment Quarterly Report

Crimeea: Ucraina atacă fortăreața lui Putin
Crimeea: Ucraina atacă fortăreața lui Putin
Ucraina își intensifică atacurile asupra Crimeei. Pozițiile militare rusești sunt vizate cu drone și rachete de croazieră. De ce este considerată peninsula anexată crucială pentru...
Joe Biden va anunța mâine un ”ajutor semnificativ” pentru Ucraina. Ce arme puternice ar putea fi incluse în pachet
Joe Biden va anunța mâine un ”ajutor semnificativ” pentru Ucraina. Ce arme puternice ar putea fi incluse în pachet
Mâine, 21 septembrie, va avea loc la Washington o întâlnire personală între președinții Ucrainei și Statelor Unite, Vladimir Zelenski și Joe Biden. În timpul negocierilor, liderul...
#moarte, #kiril budanov, #sef, #spionaj militar, #Ucraina, #fals, #propaganda Rusia, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina