Oamenii de știință au văzut cum poate muri Pământul. Fenomen neobișnuit observat pentru prima dată VIDEO

Marti, 15 Februarie 2022, ora 02:22
6094 citiri
Oamenii de știință au văzut cum poate muri Pământul. Fenomen neobișnuit observat pentru prima dată VIDEO

O echipă de oameni de știință de la Universitatea Warwick din Marea Britanie a fost martoră în premieră pentru astronomie, la un fenomen dramatic în univers, care ar fi similar cu moartea Pământului și a Sistemului Solar, undeva în viitor. Cercetătorii au observat o planetă moartă cum se izbește de steaua sa, o pitică albă numită G29-38 situată la aproximativ 45 de ani-lumină de Terra, în constelația Pisces, aflată în aceeași situație.

Acest fenomen exploziv, care a putut fi detectat cu ajutorul Observatorului Chandra X-ray al NASA, oferă o previzualizare a viitorului violent, care ar putea aștepta Pământul și Soarele său peste miliarde de ani, au afirmat experții într-un studiu publicat pe 9 februarie 2022 în revista Nature.

Oamenii de știință au fost fascinați de ceea ce se va întâmpla cu întregul Sistem Solar, după ce steaua centrală (Soarele) se va stinge, după consumarea combustibilului său. Se pare că atunci când planetele devin corpuri fără viață, ele se pot prăbuși sau ciocni cu stele lor, conform India Times.

”Această detectare ne oferă prima dovadă directă a faptului că piticele albe capturează în prezent rămășițele vechilor sisteme planetare. Observarea acestui fenomen, oferă o privire asupra soartei probabile a miilor de sisteme exoplanetare cunoscute, inclusiv Sistemul nostru Solar”, a spus Tim Cunningham, de la Universitatea din Warwick, Marea Britanie șți autorul principal al studiului.

Descoperire ciudată privind apariția vieții pe Pământ: Totul ar fi început cu o doză de cianură

Cele mai multe stele își termină ciclul de viață la fel ca piticele albe (observate), devenind niște nuclee care au aproximativ aceeași dimensiune ca Pământul. Când orice stea rămâne fără combustibil, începe să se prăbușească în interiorul său, devenind o gigantică roșie, înainte să explodeze și fie distrusă.

Aceste ”cadavre” de planete fie rămân blocate pe orbită, fie devin, încet-încet, părți ale unei pitice. Cercetătorii afirmă că 97% dintre toate stelele din Calea Lactee își vor încheia viața ca niște stele pitice albe.

Descoperire neobișnuită sub Japonia: Structură gigantică ascunsă în adâncuri VIDEO

Experții, care au folosit Observatorul Chandra al Agenției Spațiale din Statele Unite, s-au concentrat pe studierea stelei pitice albe denumită G29-38 situată la circa 45 de ani-lumină de Pământ, în constelația Pisces și despre care se știe că are o atmosferă poluată cu metale.

Citeste si:
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat marţi, la lansarea organizaţiei judeţene de Ilfov, că a hotărât să candideze la preşedinţia României, afirmând că îi este...
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Marcel Ciolacu a scris, marţi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de miercuri. El spune că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de...
Comentarii