Cum să mobilezi casa eficient și inteligent. Trucuri dezvăluite de specialiști

Marti, 15 Martie 2022, ora 00:06
4459 citiri
Cum să mobilezi casa eficient și inteligent. Trucuri dezvăluite de specialiști
fOPrimăvara este un prilej bun de a redecora casa FOTO Pixabay

Primăvara este un prilej bun de a redecora casa, însă oamenii pot pica în capcane dacă se lasă conduși de impulsuri și nu analizează foarte bine investițiile.

Potrivit specialiștilor, unele piese de calitate merită să fie recondiționate sau revopsite. De asemenea, dacă dorim să achiziționăm mobilier nou, cel mai bine este să mergem în cât mai multe magazine, și nu pe internet.

Planul casei

De multe ori, oamenii intră într-un magazin de bricolaj sau de mobilă fără a avea nici cea mai vagă idee despre ce doresc, însă specialiștii recomandă să fim prudenți și să măsurăm dimensiunile camerei sau ale spațiului pentru mobilier. O schiță a camerei, desenată pe hârtie, poate fi de un real ajutor.

„Majoritatea magazinelor de mobilă au spații largi alocate show-room-urilor, ceea ce face ca simțul dimensiunilor și al proporțiilor să fie distorsionat. Un obiect de mobilier care arată bine în magazinul cu tavan la înălțimea de 4 metri nu arată la fel într-o cameră la tavan la 2,8 metri”, este de părere Mihai Șeitan, specialist la un magazin de bricolaj.

Mobila trebuie pusă în contextul încăperii

Obiectele de mobilier trebuie să se încadreze în decor.

„Dacă aveți deja obiecte de mobilier care conțin textile în camera respectivă, luați cu dumneavoastră o mostră de material când mergeți să alegeți noua piesă. Sau, dacă vă place un obiect de mobilier din show-room, luați mostre de culoare și/sau de textile și mergeți cu ele acasă. Culorile și texturile arată cu totul altfel în lumina de apartament față de cum arată în magazin. Monstrele vă vor ajuta să vă dați seama dacă piesa dorită se va potrivi cu nuanțele pereților și pardoselii”, explică specialistul.

Teste

Specialiștii recomandă să testăm piesele de mobilier înainte să le cumpără.

„Nu cumpărați mobilă online dacă nu ați văzut-o și în realitate. Mobila trebuie atinsă pentru că intrăm în contact cu ea în fiecare zi și nu ne dorim să experimentăm aceleași regrete mereu, dacă ne va dezamăgi realitatea față de ce am văzut pe internet. Există detalii de ergonomie pe care ecranul unui calculator nu le poate reda. Este ca și cum ați cumpăra o haină în care trebuie să vă simțiți bine timp îndelungat”, spune Mihai Șeitan.

Bineînțeles, ajutorul specialiștilor este de neratat în astfel de situații.

„Dacă nu ai studiat design interior sau nu activezi în această branșă, ascultă sfaturile unui specialist, fie el și vânzător. Nu vorbesc aici despre depozitele de mobilă, unde absolut oricine poate funcționa ca vânzător, ci despre specialiștii din magazinele de mobilă sau bricolaj. Ei vin cu o altă viziune asupra gamei de produse și vă pot ajuta să alegeți piesa de mobilier potrivită în cel mai scurt timp, la cel mai bun preț”, susține specialistul.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#mobila, #decoratiuni interioare, #casa , #stiri life style