Putin primește o lovitură din Crimeea: Panica locuitorilor din regiune după decretul de mobilizare izbește Moscova

Miercuri, 05 Octombrie 2022, ora 05:32
31385 citiri
Putin primește o lovitură din Crimeea: Panica locuitorilor din regiune după decretul de mobilizare izbește Moscova
Biroul de recrutare din Crimeea este aproape gol, datorita fugii locuitorilor FOTO: NVU

În 21 septembrie 2022, Vladimir Putin a semnat un decret de mobilizare parțială a rezerviștilor din Rusia, pentru a-și suplimenta forțele armatei sale din Ucraina. Însă, liderul de la Kremlin primește o neașteptată lovitură din Crimeea, regiunea anexată de Moscova în 2014: 10.000 de locuitori din zonă au părăsit peninsula, fugind de posibila chemare și trimitere pe câmpul de luptă.

Un raport al reprezentanței președintelui Ucrainei din Crimeea, postat pe Facebook pe 3 octombrie, arată că ”aproximativ 10.000 de cetățeni ucraineni au părăsit peninsula Crimeea ocupată de ruși, în urma anunțului Moscovei privind o ”mobilizare parțială”, potrivit The New Voice of Ukraine.

”Localnicii continua să plece de pe teritoriul Crimeei ocupate, cei mai mulți dintre ei fiind tătari. Conform Mejlis, circa 10.000 dintre cetățenii noștri au plecat din Crimeea în Rusia și în străinătate”.

Putin, o nouă mutare periculoasă: Trenul militar nuclear rusesc se îndreaptă spre Ucraina VIDEO

În plus, activiștii locali pro-ruși sunt angajați în persecuția deliberată a cetățenilor ucraineni, care fug de mobilizare.

Dictatorul rus Vladimir Putin a decretat o mobilizare parțială în Rusia pe 21 septembrie 2022 și și-a declarat disponibilitatea de a folosi armele nucleare în cazul unei ”amenințări la adresa integrității teritoriale” a Rusiei.

Ulterior, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că 300.000 de rezerviști vor fi chemați pentru o mobilizare parțială. El a estimat că resursele de mobilizare ale Rusiei sunt de aproape 25 de milioane de oameni, deși acest număr este considerat cu totul neplauzibil de către experții militari.

Doar o industrie din Rusia a scăpat de sancțiunile SUA și UE: De ce occidentalii nu vor să se atingă de ea

După anunțul lui Putin, mii de ruși au început să-și cumpere în masa bilete de avion pentru a fugi în străinătate și de a evita participarea la invazia pe scară largă a Ucrainei.

Statul Major al Ucrainei a raportat pe 29 septembrie că Rusia a chemat deja 100.000 de rezerviști pentru a fi trimiși în războiul din Ucraina, iar primii recruți au ajuns pe câmpul de luptă.

Citește și:
Economia Rusiei în cădere liberă: O măsură a lui Putin a lovit mai mult decât sancțiunile occidentale
Economia Rusiei în cădere liberă: O măsură a lui Putin a lovit mai mult decât sancțiunile occidentale
După ce Putin a declanșat invazia din Ucraina în urmă cu 9 luni, loviturile pentru economia Rusiei s-au succedat cu repeziciune, de la plecarea masivă a peste 1.200 de firme occidentale din...
Ce i se spune lui Putin despre Ucraina de apropiați: Adevărul neștiut de președinte pentru care pierde războiul
Ce i se spune lui Putin despre Ucraina de apropiați: Adevărul neștiut de președinte pentru care pierde războiul
Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina în urmă cu 9 luni a avut pentru Rusia obiective majore, însă ele s-au dat peste cap din mai multe motive. Unul dintre acestea este faptul că...