Marian Godină: "Mobilizarea nu produce soldați, ci doar niște carne de tun. Săracii oameni..."

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 16:52
4231 citiri
Marian Godină: "Mobilizarea nu produce soldați, ci doar niște carne de tun. Săracii oameni..."
Marian Godină FOTO Facebook/ Marian Godină

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri, 21 septembrie, o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor "operaţiunii militare speciale" în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune, potrivit TASS, Reuters şi AFP.

Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parţială începând de miercuri a rezerviştilor pentru "operaţiunea militară specială" în Ucraina, ale cărei obiective nu s-au schimbat, a asigurat el.

Este contextul în care Marian Godină a explicat ce învață un tânăr în cadrul stagiului militar satisfăcut pe model sovietic, într-o postare pe Facebook.

"Stagiul militar satisfăcut pe model sovietic, adică așa cum a fost și în România, învață un tânăr să se lase umilit, batjocorit. Îl învață ierarhia, învață că un limbric ajuns cu trei luni mai devreme îi poate da ordine doar pentru că are mai multă "vechime", nu pentru că e mai bun.

În armata obligatorie erai pregătit pentru societatea coruptă, văzând că nepotul vreunui gradat poate ieși din unitate când vrea, nu prea face instrucție, în timp ce tu, care nu ai pe nimeni, nu ai acces la asemenea facilități.

Stagiul militar obligatoriu te învăța să întinzi bine cearșaful pe pat, să cureți cartofi, să tai varză, să culegi porumb.

Ca pregătire militară ieșeai de acolo știind să demontezi și să montezi un Kalasnicov, să-l cureți până nu are nicio urmă de murdărie. Mai puțin să tragi cu el. Mai învățai eventual câteva reguli de siguranță, astfel încât să nu te împuști singur, să nu îndrepți arma accidental spre alte persoane.

În concluzie, mobilizarea nu "produce" soldați, ci doar niște carne de tun. Săracii oameni...", a scris Marian Godină pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Rusia se pregătește să recruteze mai mulți soldați sub contract în timp ce își continuă invazia în Ucraina, încercând să evite, cel puțin pentru moment, o altă recrutare în masă...
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
#mobilizare, #Rusia, #Vladimir Putin, #marian godina, #stagiu militar , #stiri Marian Godina