Noi modificări la Facebook: Cum va arăta cronologia de acum înainte

Vineri, 22 Iulie 2022, ora 09:43
3813 citiri
Noi modificări la Facebook: Cum va arăta cronologia de acum înainte
Persoană care intră pe Facebook FOTO Pixabay

Facebook a anunțat miercuri, 20 iulie, că aplicația se va împărți în două fluxuri. Home este noul nume al fluxului care apare când este deschisă pentru prima dată aplicația și este construit pentru descoperirea bazată pe algoritmi, cu reels, oovești și alt conținut personalizat.

Mai există un flux Feeds complet nou, care conține postări recente de la prieteni, grupuri, pagini Facebook și favorite, fără postări sugerate, potrivit The Verge.

Cele două fluxuri vor putea fi accesate atât din versiunea iOS, cât și din versiunea Android a aplicației Facebook.

Acestea vor începe să apară în scurt timp în bara de comenzi rapide.

Modificarea vine pentru a-i ajuta pe utilizatori să schimbe fluxul în funcție de categoriile în care petrec cel mai mult timp. Compania dorește ca actualizările să fie implementate la nivel global în cursul săptămânii viitoare, potrivit comunicatului de presă al Meta.

„Una dintre cele mai solicitate funcții pentru Facebook este să ne asigurăm că oamenii nu pierd postările prietenilor. Așa că astăzi lansăm un flux Feeds, unde puteți vedea postările prietenilor, grupurilor, paginilor și nu numai, separat, în ordine cronologică.

Aplicația se va deschide în continuare la un feed personalizat în fluxul Home, unde motorul nostru de descoperire vă va recomanda conținutul care credem că vă va interesa cel mai mult. Dar fluxul Feeds vă va oferi o modalitate de a vă personaliza și controla și mai mult experiența,” a scris Mark Zuckerberg, directorul general al Meta, într-o postare pe Facebook.

Fluxul Home va afișa în continuare postări de la prieteni și familie, dar acestea vor fi înconjurate de recomandări alese de un sistem de clasificare prin învățare automată. De asemenea, vor exista în continuare reclame în fluxul Feed.

Facebook, platforma principală de social media a companiei, a pierdut numeroși utilizatori în fața platformei adaptate pentru conținut video, TikTok. Prin aceste modificări, rețeaua de socializare recomandă utilizatorilor conținut de pe întreaga platformă, pe baza a ceea ce algoritmii săi descoperă că poate reprezenta interes.

Cât câștigă Facebook din publicitatea electorală, după ce a redus drastic recomandările pentru știri politice
Cât câștigă Facebook din publicitatea electorală, după ce a redus drastic recomandările pentru știri politice
Retragerea Meta de pe zona politică a dus la picajul implicării utilizatorilor pentru postările presei şi ale partidelor aflate în campanie. Asta în timp ce compania aproape că și-a dublat...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Modificari, #Facebook, #afisare, #postari Facebook, #prieteni, #grupuri, #ordine , #Facebook