Messi și Benzema îl urmează pe Ronaldo în Arabia Saudită. Prințul moștenitor Mohammed bin Salman are un plan "diabolic"

Luni, 05 Iunie 2023, ora 09:48
4301 citiri
Messi și Benzema îl urmează pe Ronaldo în Arabia Saudită. Prințul moștenitor Mohammed bin Salman are un plan "diabolic"
Mohammed bin Salman

Cristiano Ronaldo la Al-Nassr, Messi la Al Hilal, Benzema la Al-Ittihad. Trei nume grele ale fotbalului mondial care vor juca anul viitor cu toții în aceeași ligă, cea a Arabiei Saudite.

Contractele sunt gigantice. Pe lângă banii încasați ca salariu, ei vor avea și misiunea de a promova imaginea Arabiei Saudite în lume. Scopul final este ca țara să primească găzduirea Cupei Mondiale la fotbal, dacă nu în 2030, măcar în 2034.

Pe lângă invidia pe care au simțit-o după ce Qatarul a găzduit turneul final, arabii doresc ca sportul să fie parte integrantă din Vision 2030 - planul pe care prințul moștenitor Mohammed bin Salman îl are cu țara lui.

Regatul va găzdui Cupa Feminină asiatică în 2026, Cupa Asiei la fotbal în 2027, Jocurile Asiatice multisport în 2034 și urmează să organizeze și Jocurile Asiatice de Iarnă 2029 pe zăpadă artificială în orașul futurist gigant care va răsări - NEOM.

Arabia Saudită găzduiește deja o cursă de Formula 1 la Jeddah, Supercupa Spaniei, turnee de golf și de box.

Președintele confederației asiatice, Sheikh Salman bin Ebrahim Al-Khalifa, care e din Bahrain, e convins că Arabia Saudită va primi turneul final din 2030 sau din 2034. "Vrem să fim siguri că atunci când va candida, Arabia Saudită va fi desemnată. Vin puternic din urmă și vom vedea când e momentul cel mai potrivit pentru depunerea candidaturii".

Pentru Arabia Saudită, desemnarea ca gazdă a Cupei Mondiale în 2030 ar putea oferi reabilitare pentru prințul moștenitor Mohammed bin Salman. El a fost inițial lăudat ca un reformator care va conduce regatul pe o cale spre modernitate, dar asasinarea jurnalistului disident Jamal Khashoggi, execuțiile la moarte și problemele cu drepturile femeilor nu l-au ajutat deloc în această direcție.

Prin Vision 2030, el dorește să le demonstreze în special tinerilor că Arabia Saudită, al doilea cel mai mare producător de petrol din lume, se poate dezvolta și în alte direcții. Construcția orașului SF Neom, care ar urma să fie un hub comercial, dar și turistic, este parte a acestui plan. Iar sportul este doar o altă piesă din puzzle-ul gândit de bin Salman.

Eveniment Quarterly Report

Primul eșec important pentru Inter Miami, în era Messi. Ce s-a întâmplat cu starul argentinian
Primul eșec important pentru Inter Miami, în era Messi. Ce s-a întâmplat cu starul argentinian
Inter Miami a cedat miercuri, pe stadionul din Fort Lauderdale, scor 1-2, cu Houston Dynamo, în finala U.S. Open Cup. După ce a câştigat League Cup, în luna august, Inter Miami nu a...
Brazilianul Ronaldo s-a însurat a patra oară. Cine este noua lui soție FOTO
Brazilianul Ronaldo s-a însurat a patra oară. Cine este noua lui soție FOTO
Ronaldo Nazario (47 de ani) s-a însurat ieri cu Celina Locks, un fotomodel brazilian, de 33 de ani, alături de care trăiește de șapte ani. Brazilianul și-a cerut iubita în căsătorie,...
#Mohammed bin Salman, #Arabia Saudita, #vision 2030, #messi, #ronaldo, #Benzema , #stiri fotbal