Messi și Benzema îl urmează pe Ronaldo în Arabia Saudită. Prințul moștenitor Mohammed bin Salman are un plan "diabolic"

Luni, 05 Iunie 2023, ora 09:48
4495 citiri
Messi și Benzema îl urmează pe Ronaldo în Arabia Saudită. Prințul moștenitor Mohammed bin Salman are un plan "diabolic"
Mohammed bin Salman

Cristiano Ronaldo la Al-Nassr, Messi la Al Hilal, Benzema la Al-Ittihad. Trei nume grele ale fotbalului mondial care vor juca anul viitor cu toții în aceeași ligă, cea a Arabiei Saudite.

Contractele sunt gigantice. Pe lângă banii încasați ca salariu, ei vor avea și misiunea de a promova imaginea Arabiei Saudite în lume. Scopul final este ca țara să primească găzduirea Cupei Mondiale la fotbal, dacă nu în 2030, măcar în 2034.

Pe lângă invidia pe care au simțit-o după ce Qatarul a găzduit turneul final, arabii doresc ca sportul să fie parte integrantă din Vision 2030 - planul pe care prințul moștenitor Mohammed bin Salman îl are cu țara lui.

Regatul va găzdui Cupa Feminină asiatică în 2026, Cupa Asiei la fotbal în 2027, Jocurile Asiatice multisport în 2034 și urmează să organizeze și Jocurile Asiatice de Iarnă 2029 pe zăpadă artificială în orașul futurist gigant care va răsări - NEOM.

Arabia Saudită găzduiește deja o cursă de Formula 1 la Jeddah, Supercupa Spaniei, turnee de golf și de box.

Președintele confederației asiatice, Sheikh Salman bin Ebrahim Al-Khalifa, care e din Bahrain, e convins că Arabia Saudită va primi turneul final din 2030 sau din 2034. "Vrem să fim siguri că atunci când va candida, Arabia Saudită va fi desemnată. Vin puternic din urmă și vom vedea când e momentul cel mai potrivit pentru depunerea candidaturii".

Pentru Arabia Saudită, desemnarea ca gazdă a Cupei Mondiale în 2030 ar putea oferi reabilitare pentru prințul moștenitor Mohammed bin Salman. El a fost inițial lăudat ca un reformator care va conduce regatul pe o cale spre modernitate, dar asasinarea jurnalistului disident Jamal Khashoggi, execuțiile la moarte și problemele cu drepturile femeilor nu l-au ajutat deloc în această direcție.

Prin Vision 2030, el dorește să le demonstreze în special tinerilor că Arabia Saudită, al doilea cel mai mare producător de petrol din lume, se poate dezvolta și în alte direcții. Construcția orașului SF Neom, care ar urma să fie un hub comercial, dar și turistic, este parte a acestui plan. Iar sportul este doar o altă piesă din puzzle-ul gândit de bin Salman.

Țara aleasă să prezideze comisia ONU pentru egalitate de gen ”arată un dispreț șocant față de drepturile femeilor de pretutindeni”
Țara aleasă să prezideze comisia ONU pentru egalitate de gen ”arată un dispreț șocant față de drepturile femeilor de pretutindeni”
Arabia Saudită este statul ales să prezideze comisia ONU care ar trebui să promoveze egalitatea de gen și drepturile femeilor de pe glob, deși țara amintită și-a atras condamnări publice...
Cine a marcat un gol fabulos pentru Argentina, în absența lui Messi VIDEO
Cine a marcat un gol fabulos pentru Argentina, în absența lui Messi VIDEO
Fără Lionel Messi, accidentat, Argentina a învins Costa Rica, scor 3-1, într-un meci amical disputat, marţi, la Los Angeles. Argentina s-a impus graţie unui gol superb marcat de Angel Di...
#Mohammed bin Salman, #Arabia Saudita, #vision 2030, #messi, #ronaldo, #Benzema , #stiri fotbal