Anchetă extinsă în cazul cocktail-urilor Molotov descoperite lângă Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia. În sticle era benzină VIDEO

Autor: N.G.
Joi, 09 Februarie 2023, ora 13:50
1970 citiri
Anchetă extinsă în cazul cocktail-urilor Molotov descoperite lângă Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia. În sticle era benzină VIDEO
Plasa cu sticle în care se afla benzină a fost descoperită într-un coș de gunoi

Polițiștii au deschis un dosar penal după ce patru sticle, ce par a fi cocktail-uri Molotov, au fost găsite într-o plasă, într-un coș de gunoi, în fața Catedralei Ortodoxe din Alba Iulia. Deocamdată nu există niciun suspect.

Dosarul penal a fost deschis pentru infracțiunea de nerespectare a regulilor materialelor explozibile. Cele patru sticle au fost duse în laboratorul criminaliștilor de la IPJ Alba pentru cercetări. Mai exact, criminaliștii analizează compoziția substanței din sticle ce pare a fi un material inflamabil și au ridicat urme de pe recipiente. Deocamdată s-a confirmat informația că în sticle era benzină. De asemenea, se analizează imaginile video de pe camerele de supraveghere din zonă.

"Colegii noştri efectuează cercetări, activităţi informativ-operative de cercetare şi criminalistică, în vederea identificării autorului sau persoanei care a depozitat sau abandonat acele recipiente din plastic în care se găsea lichid, credem noi că este benzină, urmează să-l determinăm ca urmare a analizelor de laborator. Luăm în calcul toate ipotezele de lucru. Până la acest moment, încă nu am reuşit să identificăm persoana", a declarat, joi, presei, comisar şef Mihai Rus, adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Potrivit acestuia, deocamdată nu există un cerc de suspecţi şi nu se cunosc nici motivele pentru care acele recipiente au fost ”depozitate sau abandonate” în coşul de gunoi.

”Sigur, s-a creat o panică pentru că cine le-a găsit a crezut că acestea ar putea fi folosite ca material incendiar, însă, deocamdată, nu ştim. Ele erau depozitate într-o sacoşă de plastic. Într-adevăr, aveau pe capac un material textil. Urmează să stabilim cu exactitate motivul, scopul depozitării acestora”, a mai spus Mihai Rus.

Participă ”toate structurile specializate” ale Poliţiei

Acesta a precizat că la anchetă participă ”toate structurile specializate” ale Poliţiei.

”Luăm în calcul inclusiv ipoteza vizavi de folosirea acestora în scop de incendiere şi atunci participă şi colegii noştri de la structurile specializate din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale”, a afirmat Rus.

La întrebarea adresată de jurnalişti dacă în derularea cercetărilor este implicat şi Serviciul Român de Informaţii, şeful IPJ Alba, comisar şef Florin Dogaru, a răspuns că se desfăşoară o activitate de urmărire penală în cadrul unui dosar şi, deocamdată, numai atât se poate preciza.

Cele patru obiecte erau realizate destul de convingător și au fost găsite într-un coș de gunoi. Acestea erau puse într-o plasă de cumpărături și aveau o cârpă băgată în interiorul sticlei și pe gura acesteia. Cei care au făcut descoperirea au fost angajații Polaris, care se ocupă de curățenia stradală din oraș. Angajații au fost cei care alertat autoritățile.

Citește și:
Accident pe autostrada A1, anunțat la 112 de sistemul automat eCall al mașinii
Accident pe autostrada A1, anunțat la 112 de sistemul automat eCall al mașinii
Un accident s-a produs luni pe Autostrada A1 în zona municipiului Orăștie, județul Hunedoara. An autoturism Audi s-a răsturnat pe carosabil, pe sensul de mers Sebeș – Orăștie. Potrivit...
Cazul copilului de 1 an ucis de propriul de tată. Avocat: ”Poliția nu avea nevoie de acordul proprietarului ca să intre în apartament”
Cazul copilului de 1 an ucis de propriul de tată. Avocat: ”Poliția nu avea nevoie de acordul proprietarului ca să intre în apartament”
Polițiștii din Alba Iulia ar fi avut bază legală să intervină imediat în apartamentul în care au fost găsiți spânzurați un copil de 1 an și tatăl acestuia susțin specialiștii în...
#Molotov, #benzina, #cockteiluri, #alba iulia, #politie , #politie