Cititorii Ziare.com o vor pe Mona inapoi

Vineri, 21 Martie 2008, ora 12:24
2436 citiri
Cititorii Ziare.com o vor pe Mona inapoi

Cititorii Ziare.com sustin revenirea pe scena politica a Monei Musca. Vineri, la ora 11, 66% dintre cei care au raspuns la sondajul nostru cred ca fostul ministru al Culturii nu si-a spus ultimul cuvant si merita sa se intoarca.

Multi internauti au sarit in apararea Monei Musca. calimero crede ca "prezenta ei intr-un partid ar ajuta partidului, dar in acelasi timp ar pune in umbra alte personalitati.Vad ca se repeta mereu cuvinte ca minciuna, si-a recunoscut vina, a colaborat etc. Am urmarit tot ce am gasit in legatura cu ea. Un angajament nu inseamna colaborare. (...) Cei care o acuza pe Mona, o fac pentru a-si acoperi trecutul lor. (...) Orice partid are de castigat primind-o".

Mona Musca a stranit simpatia multora, insa nu toti pot trece peste trecutul ei. adi-i scrie "am placut-o mult. Dar nu pot sa uit colaborarea ei cu Securitatea. Nu se poate vorbi de faptul ca ea nu a constientizat aceasta colaborare. Sa fim seriosi! E de ajuns sa ai putere de discernamant pentru asta! Dar a mintit si nu numai atat! A vrut sa ne prosteasca in fata! Si nu i-a iesit.Comportamentul ei te duce cu gandul la acele persoane despre care se spune ca au doua fete. Nu stiu daca ea este asa, dar imi spun : poate ca da !Si ma mai intreb : daca ea este singura care a fost respinsa de un partid - practic singura, care, se parea ca, a fost pedepsita pentru colaborarea ei cu Securitatea - daca ea va fi primita in PD-L atunci care mai este rostul CNSAS-ului?"

De cu totul alta parere este dorinisa care sustine ca "este foarte bine ca revine. O persoana ca ea nu trebuia inlaturata de verdicte date de unii ca Dinescu si Ticu Dumitrescu. Este o persoana care poate face multe lucruri bune. Succes Mona Musca".

Si maria o iarta si o primeste inapoi pe Mona Musca. "S-a tot batut toba cu colaborarea Monei Musca cu securitatea. Sa fim sinceri ! A AVUT VREUN ROMAN DE SUFERIT? Daca a facut aceste referiri pentru studentii straini nu cred ca a fost singurul cadru didactic. Si nu a tinut in loc Mona Musca sistemul comunist ! Pe bune !"

In aceeasi idee se exprima si George Sava, care crede ca electoratul trebuie sa decida daca o vrea inapoi in Parlament. "Am cunoscut-o destul de bine pe Mona Musca, exclusiv ca politician. M-am intristat cand am aflat de angajamentul semnat cu fosta Securitate si am sperat ca nu a facut rau nimanui prin declaratiile semnate de ea. Nu se pune problema de a o absolvi pe Mona Musca de vina gestului facut de ea, ci sa judecam cat de grav sau cat de lipsit de circumstante atenuante a fost gestul ei. Eu cred ca Mona Musca a platit destul pentru greseala ei. Candidatura ei pentru un loc in Parlamentul Romaniei in baza votului uninominal mi se pare o posibilitate ideala de a reveni pe scena politica. La urma urmei, cei care vor decide cat de grav a gresit si daca mai pot avea incredere in ea sunt alegatorii. (...) Prin modul in care si-a dat demisia din Parlament, dupa ce a pierdut in instanta, eu consider ca Mona Musca s-a retras onorabil de pe scena politica".

Vocile care o contesta nu sunt putine. De exemplu, alex o trimite "sa isi vada de batranete si sa lase tinerii sa se afirme. Cat tupeu are aceasta informatoare? Tot informatorii sa se afle in functii? Sa ii fie rusine!"

Mai vehement este ionel, care o caracterizeaza drept o "securista care nu vrea sa renunte la cascaval si la cozonac. O muiere NERUSINATA si plina de tupeu".

Iar dan adauga "mama securistelor e Mona Musca, nu o mai alintati, bine a facut basescu ca a eliminat-o".

Pe un ton mult mai calm, sustinatorii Monei Musca amintesc ca in politica sunt oameni cu pete din trecut mai greu de sters cu buretele. "In comparatie cu ce au facut alti turnatori, pe care nu vreau sa-i mai amintesc si care din nerusinare mai sunt si astazi in Parlament, Mona Musca nu a facut nimic dar a avut decenta sa se retraga. In situatia existenta in Romania de azi, este nevoie de persoane cu caracterul Monei care a dovedit ca face lucruri bune, fiind cinstita si onesta. Ce ne facem cu acei tineri care nu au avut de-a face cu Securitatea, pentru ca nu erau inca nascuti, dar care, ocupand functii inalte, fac mult rau romanilor in ziua de azi (vezi Seres, B.Olteanu, V.Ponta si altii ca ei)".

dora adauga "pe mine nu m-au convins cei din CNSAS. Mona Musca a fost un politician foarte activ in Parlamentul Romaniei. A avut proiecte a sustinut deconspirarea Securitatii si deschiderea dosarelor si Legea lustratiei. Daca era convinsa de vinovatia ei din tinerete n-ar fi procedat asa. Eu cred ca a actionat potrivit sarcinilor primite de la seful catedrei si intra in fisa postului si nu numai a ei. Daca tortionarii, informatorii dovediti ca au facut rau si au lezat drepturile omului, activistii care luau hotararile inumane si azi sunt in cele mai inalte posturi, atunci chiar e nedrept sa fie MM inlaturata din viata politica".

victor pitigoi crede ca Mona Musca nu este decat un tap ispasitor. "Intr-o anumita conjunctura, dna Mona Musca a picat ca musca-n lapte si a iesit tap ispasitor. Dar nimeni nu poate ramane tap ispasitor pe viata. Cu atat mai mult, cu cat se pare ca, in ciuda anatemei cazute pe capul ei, se bucura de simpatia publica. Aveam prea putini oameni valorosi in tara, ca sa ne permitem de a da cu piciorul in ei. Doamna Musca este o personalitate in politica romaneasca si am convingerea ca revenirea in viata politica va fi salutata de electorat".

Comentariile admirative capata si accente patetice. unul din multime scrie "Un politician de referinta, un model pe care ar trebui sa-l urmeze toti politicienii. Ar trebui sa ajunga obiect de studiu la scolile tinerilor politicieni. Nu a facut rau nimanui, deci nu are de ce sa-i fie rusine".

rovama atinge o alta latura a subiectului - desfiintarea CNSAS. "Din toti cei care au avut de-a face cu securitatea singura care s-a retras cerandu-si iertare a fost MM.Restul care au dat in judecata pana la defiintare CNSAS sunt acum curati ca lacrima. In cine sa mai ai incredere? Macar MM prin comportament si prezenta este o doamna"!

gabi diseca politica zilelor noastre si sustine ca Mona Musca e un ingeras pe langa alti demnitari cu functii inalte. "Cele mai mediatizate persoane "atinse" de CNSAS au fost D-na Musca , D-nul Balaceanu-Stolnici si Voiculescu. Primii doi si-au facut mea culpa ( poate era nevoie poate nu ....nu eu hotarasc si nici alti cititori .....pentru ca in realitate stim prea putin), iar ultimul s-a "albit " singurel , culmea cel cu cea mai mare activitate post-ceausisto-financiara. (...) Observ ca avem nevoie de Vanghelie, Prigoana, Columbeanu, Vadim, ....si nu-mi permit sa-l uit pe Becali. NU avem insa nevoie de Mona Musca, Balaceanu-Stolnici, Monica Macovei, Razvan Ungureanu .....si lista ar putea continua. Deci oameni culti si cerebrali nu sunt necesari societatii".

nicole ii raspunde lui gabi: "Daca Mona Musca mai poate fi considerata culta si cerebrala dupa ce a intentionat sa desfiinteze aproape 50 de institutii de cultura din tara cat a fost ministru al Culturii, atunci il putem considera si pe Vanghelie ... cult si cerebral.

Eu m-am bucurat sincer cind au "debarcat-o", chiar daca nu pentru ca avusese o asemenea intentie criminala. Oricum s-a intamplat la timp, inainte sa decapiteze cultura romaneasca. Opinia mea este n-ar fi decat o sluga obedienta,cum a si fost de altfel, si ar face in continuare alte prostii".

Un cititor crede ca mai buna decat Mona Musca ar fi fost chiar si Elena Udrea. bucurestean nu o critica pentru trecutul securist, ci pentru prezentul demagogic. El aminteste ca atunci "cand era ministru al Culturii am fost printre cei cativa visatori care au inaintat o petitie pentru salvarea hanului Gabroveni. Desi la TV prindea... muste din zbor de ce-i mergea gurita sa promita, raspunsul la petitie nu l-am primit nici azi. Asa ca, dincolo de a turnat -nu a turnat - lucruri petrecute in antichitate, pe mine m-a impresionat neplacut prestatia din prezent. Vorbitori sunt destui in politica, de oameni care sa si faca ceva e nevoie. Nu stiu de ce dar am impresia ca daca in locul Monei era Elena Udrea, aceasta din urma s-ar fi implicat intr-un astfel de proiect. Sau macar ar fi raspuns".

mona securista o trimite direct "la jilava", unde "mai este loc pentru ea".

Sunt insa si oameni optimisti. aditza_vis a analizat scena politica si a constatat o evolutie. "Se pare ca, patati sau nu, anul acesta politicienii pusi pe drept sau pe nedrept la naftalina revin pe scena politica. Poate nu atat din agatarea lor de putere, cat din lipsa altora mai calificati sa faca ce trebuie asa cum trebuie. Mona Musca a gresit cu gestionarea crizei, dar a fost buna in postul ei. Nastase o fi facut el magarii, dar a facut mai multe lucruri bune, altfel nu ar fi ajuns inapoi pe scena tarii... Una peste alta mi se pare o maturizare a celor care ne conduc: recunoasterea meritelor celor care au facut treaba buna si un vot de blam pentru cei mai putin capabili.

Evolutie".

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Mona Musca , #stiri Mona Musca