Europarlamentarul PD-L Sorin Frunzaverde a declarat sambata, ca este impotriva revenirii Monei Musca pe scena politica, ca posibil candidat la alegerile parlamentare din partea Partidului Democrat-Liberal.
Sorin Frunzaverde a declarat ca se opune revenirii acesteia in politica pentru ca s-a stabilit ca Mona Musca a colaborat cu Securitatea.
"Ma opun acestei actiuni. Nu sunt de acord cu revenirea ei, pentru ca a fost colaborator al Securitatii. Am vorbit si cu presedintele organizatiei PD-L Prahova si nu stia nimic de aceasta revenire. Rumorile erau ca va candida la Senat la un colegiu in Prahova. Nu sunt de acord sa vina in Partidul Demorat-Liberal. Nu a facut niciodata nimic pentru tara. Si, in ultima clipa, a declarat ca ea nu a fost colaborator al Securitatii", a declarat europarlamentarul Sorin Frunzaverde.
Mona Musca est insa sprijinita de fostii ei colegi liberali, liderii PD-L Theodor Stolojan si Valeriu Stoica.
Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a declarat marti, 20 martie, ca sustine revenirea Monei Musca in viata politica, asta daca ea se va decide sa candideze pentru o functie la alegerile parlamentare din acest an. "Daca va dori sa o sprijinim, vom avea o discutie in cadrul PD-L. Eu personal o voi sustine cu multa convingere", a spus Stolojan.
Liderul democrat-liberal a completat ca nu a avut loc o discutie in cadrul formatiunii politice pentru ca Mona Musca nu s-a exprimat inca daca doreste sau nu un nou mandat de deputat. "Ar fi pacat sa stea in afara scenei politice", a adaugat prim-vicepresedintele PD-L intr-o declaratie acordata NewsIn, care a mai spus ca Mona Musca a fost judecata cu mult sub valoarea ei.
In favoarea revenirii Monei Musca s-a exprimat si vicepresedintele PD-L, Valeriu Stoica. "Voi starui si vom vedea daca va accepta sa candideze", a spus Stoica. Liderul PD-L considera ca revenirea Monei Musca este absolut necesara, cu atata mai mult cu cat au fost indeplinite conditiile pentru o astfel de candidatura, respectiv adoptarea legii votului uninominal.
Mona Musca a iesit din politica renuntand la calitatea sa de deputat din partea PLD in 7 martie 2007, imediat dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a confirmat colaborarea acesteia cu Securitatea. CNSAS a decis, in septembrie 2006, ca Musca a semnat un angajament cu Securitatea, in perioada in care era asistent universitar la Facultatea de Filologie din Timisoara. Mona Musca a respins acuzatiile de politie politica si a atacat in instanta decizia CNSAS, insa recursul a fost respins.
Mona Musca este unul dintre initiatorii Legii Lustratiei, care propune interzicerea accederii la functii publice a celor care au avut functii in structurile de conducere a PCR fie au facut politie politica.