Mona Musca despre dosarele lui Nastase: Nu confirm, nici nu infirm

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 20:55
2449 citiri
Mona Musca despre dosarele lui Nastase: Nu confirm, nici nu infirm

Dosarele lui Adrian Nastase sunt din nou pe prima pagina a ziarelor dupa ce intre liderul social democrat si presedintele Traian Basescu au existat din nou replici acide pe acest subiect.

Astfel, daca Nastase spune ca seful statului, prin fostul vicepresedinte al PNL Mona Musca, a inceput, in 2004, scandalul legat de imobilul in care locuieste, Basescu spune ca proprii colegi de partid ai social-democratului sunt cei care "l-au turnat".

Mai mult, miercuri, cand intsnta a decis o noua amanare a procesului "Trofeul Calitatii", presedintele Consiliului National al PSD a impartit copii xerox dupa sesizarea facuta de Mona Musca, in 27 august 2004, catre procurorul general Ioan Amarie, in legatura cu achizitionarea de catre Adrian Nastase, pe atunci prim-ministru, a unui teren, la un pret mai mic decat cel al pietei.

Intrebata de jurnalistii de la Q Magazine daca exista vreun substrat politic al dosarului Zambaccian, Mona Musca a spus ca nici nu confirma, dar nici nu infirma aceste informatii.

"Nu pot sa confirm, nici sa infirm acest aspect. Am luat insa decizia de a nu mai furniza presei declaratii cu tematica politica, asa ca nu doresc sa comentez mai mult".

Unul dintre liderii actuali ai PNL, care se afla in post si acum cinci ani, a declarat, insa, tot pentru publicatia citata, ca Mona Musca, pe atunci liberala, nu a discutat cu nimeni din conducerea partidului, in august 2004, despre intentia de a face o sesizare anti-Nastase.

"Stiam insa, cu totii, pe atunci, ca ea discuta multe chestiuni direct cu Traian Basescu, deci e plauzibil ca demersul ei sa fi fost inspirat de Cotroceni", a declarat liderul PNL, care a preferat, insa sa ramna sub protectia anonimatului.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...