Mona Musca implineste 62 de ani

Marti, 04 Mai 2010, ora 12:15
4628 citiri
Mona Musca implineste 62 de ani

Monica Octavia Musca s-a nascut la 4 mai 1949, in orasul Turda.

Mona Musca, nascuta Nicoara, a absolvit in anul 1972 Facultatea de Filologie la Universitatea din Timisoara. Intre 1972 si 1976 este profesor de limba si literatura romana la scoala generala Gurba din judetul Arad. Din 1975 si pana in 1982 este asistent universitar la Universitatea Timisoara, iar din 1982 pana in 1996 cercetator stiintific la Institutul de Lingvistica "Iorgu Iordan" al Academiei Romane.

In anul 1990 devine membru al Aliantei Civice (care se transforma in Partidul Aliantei Civice), iar intre 1991 si 1995 este membru in Consiliul National al PAC si conduce Departamentul de Imagine si Relatii Publice.

Din anul 1996 a fost membru si deputat al PNL. In anul 1996 a fost aleasa deputat de Caras-Severin, pe listele Conventiei Democrate din Romania, aleasa din nou in functia de deputat de Caras-Severin in anul 2000, pe listele PNL, iar in anul 2004 aleasa deputat de Bucuresti, tot din partea PNL. Dupa alegerile parlamentare din anul 2004 a candidat pentru functie de presedinte al Camerei Deputatilor, dar a fost invinsa de Adrian Nastase.

In vara anului 2006, Mona Musca a intrat in centrul unor dezbateri publice legate de colaborarea ei cu fosta Securitate, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii considerand ca a facut politie politica.

In martie 2007, ca urmare a deciziei definitive a Curtii de Apel de a respinge contestatia depusa asupra verdictului Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii prin care care sustine ca Mona Musca a facut politie politica, Musca si-a anuntat demisia din Parlament si din Partidul Liberal Democrat.

Mona Musca a negat faptul ca ar fi facut politie politica si a decis publicarea dosarului sau de Securitate pe Internet. De asemenea, ea si-a exprimat regretul de a fi semnat un angajament cu fosta Securitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
#Mona Musca zi nastere, #Mona Musca biografie , #stiri Mona Musca
Comentarii