Dupa ce Colegiul CNSAS a hotarat ca a facut politie politica, deputatul independent Mona Musca ar putea ramane si fara mandatul de parlamentar. Musca ar putea fi astazi subiect de dezbatere in sedinta biroului permanent al Camerei Deputatilor, ca urmare a unei plangeri penale venite din partea societatii civile.
Victor Roncea, coordonatorul Asociatiei Civic Media, a depus marti, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala , in numele organizatiei pe care o conduce, prin care semnaleaza "falsul in acte publice comis in repetate randuri de catre actualul deputat al Parlamentului Romaniei, Monica Octavia Musca, fost ministru al Culturii si Cultelor si solicita anchetarea acesteia".
Iata, integral textul plangerii penale.
Catre:
Ministerul Public
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Bd.Libertatii, nr.12-14, sector 5, Bucuresti
C/C: Biroul Permanent al Camerei Deputatilor
Plangere Penala
"Asociatia Civic Media, organizatie neguvernamentala infiintata in 2000, prin coordonatorul acesteia, jurnalistul Victor Roncea, va sesizeaza falsul in acte publice comis in repetate randuri de catre actualul deputat al Parlamentului Romaniei, Monica Octavia Musca, fost Ministru al Culturii si Cultelor si solicita anchetarea acesteia, stabilirea imprejurarilor in care s-au comis faptele precum si a vinovatiei.
Concret, dupa ce Colegiul Consiliului National al Studierii Arhivelor Securitatii (CNSAS) a stabilit ca Monica Octavia Musca a facut politie politica prin colaborarea sa cu Securitatea, fiind exclusa din Partidul National Liberal si din Parlamentul European, unde avea calitatea de euro-observator, aceasta a contestat decizia CNSAS. Contestatia a fost respinsa astazi, 7 noiembrie 2006, in cadrul reuniunii Colegiului CNSAS, mentinandu-se decizia initiala data conform Articolului 5 al Legii CNSAS.
Ca atare, declaratiile Monicai Octavia Musca, numita si Mona Musca, de necolaborare cu Securitatea, semnate obligatoriu la inceputul mandatului de parlamentar in cadrul legislativului 2000-2004 si a celui din 2004 pana in prezent, devin falsuri in acte publice si atrag consecintele legii.
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor este obligat sa constate nulitatea mandatului de parlamentar si sa treaca la retragerea prerogativelor de parlamentar ale Monei Musca in acest caz care afecteaza grav imaginea Parlamentului Romaniei, atat in tara cat si in lume.
Va rugam in consecinta sa dispuneti cercetarile in drept si sa luati masurile juridice necesare avand in vedere ca aceste falsuri in declaratii se constituie si intr-un grav abuz savarsit contra interesului public".
7 Noiembrie 2007
Tot miercuri, deputatii din comisia juridica vor discuta doua propuneri de modificare a legii refendumului. Una dintre acestea prevede posibilitatea demiterii Presedintelui Romaniei cu majoritatea voturilor valabil exprimate la nivelul tarii.
Dupa cum socot si eu, doamna-i mare amatoare,
Sa... Vezi tot