Ce a discutat Mona Pivniceru cu Viviane Reding

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 17:09
3087 citiri
Ce a discutat Mona Pivniceru cu Viviane Reding
Foto: Arhiva

Ministrul Justiei, Mona Pivniceru, s-a intalnit, joi, la Buxelles cu comisarul european pe Justitie, Viviane Reding. Ele au abordat "problemele esentiale pentru sistemul judiciar romanesc".

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justitiei, Pivniceru si Reding au discutat, pe langa alte teme, despre procedura de selectie a candidatilor pentru posturile de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Comunicatul nu ofera si detalii despre cum au decurs convorbirile pe acest subiect.

"Mesajele transmise de partea romana au fost preluate cu interes de partenerii de discutie, urmand sa fie abordate mai aprofundat cu ocazia unei proxime intalniri de lucru dintre cei doi demnitari", se mai adauga in comunicatul Ministerului Justitiei.

Mona Pivniceru va mai avea o intalnire, joi, si cu Secretarul General al Comisiei Europene, Catherine Day. Ministrul Justitiei a fost criticata, in urma cu doua zile, de catre Catherine Day pentru ca nu asigura o procedura transparenta in privinta selectarii sefilor de la DNA si Parchetul General.

Mona Pivniceru, criticata de secretarul general al Comisiei Europene (Video)

"In adresa mea catre dvs. din data de 11 septembrie, am expus modul in care trebuie inteles raportul in lumina proiectului privind procedurile trimis de dvs. colegilor mei in data de 7 septembrie. Din pacate, aproape niciunul din aceste puncte nu s-au regasit in procedurile publicate in aceasta saptamana.

Pentru a evita orice neintelegere, cu permisiunea dvs. voi reitera recomandarile Comisiei. In opinia Comisiei, procedurile de selectare trebuie sa fie credibile si pe deplin transparente pentru a determina cei mai bun candidati posibili sa-si depuna candidatura. Aceasta inseamna ca procesul de selectie trebuie sa fie pe deplin transparent si public" spunea Catyherine Day intr-o scrisoare trimisa Monei Pivniceru.

Daniel Morar nu va candida la sefia Parchetului General: Procedura de selectie nu e transparenta

Procedura de inscriere a candidatilor pentru cele doua functii de la DNA si Parchet a expirat miercuri. Printre doritori se numara si Laura Codruta Kovesi, care vizeaza sefia DNA. Fostul sef de la anticoruptie, Daniel Morar, a refuzat sa se inscrie, acuzand Ministerul Justitiei ca nu asigura o procedura transparenta.

O.A.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Pivniceru Reding intalnire justitie, #Pivniceru Reding comisar justitie, #Pivniceru DNA procuror general , #ministrul Justitiei