Consiliera ministrului Justitiei, partenera 18 ani cu un fost ofiter de Securitate

Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 10:32
8594 citiri

Maria Cristina Manda, consiliera ministrului Justitiei, a fost, timp de 18 ani, partenera in cinci firme cu un fost ofiter al fostei Securitati, care a avut sub supraveghere chiar intreprinderea Vitrocim, unde si-a inceput activitatea Dan Voiculescu.

Este vorba despre ofiterul de Securitate Alexandru Silviu Mohora, fost sef de cabinet al generalului de Securitate Emil Macri, cel care conducea Directia de Contrainformatii Economice, care supraveghea intreprinderile ce produceau bani pentru fosta Securitate, scrie Evenimentul Zilei.

Maria Cristina Manda, in prezent consilier al ministrului Mona Pivniceru, a inceput afacerile cu Mohora inca din 1994. Conform sursei citate, pana la sfarsitul anului trecut, ei au fost parteneri in cinci firme.

In 2005, cand ministru al Justitiei era Monica Macovei, Maria Cristina Manda a fost propusa pentru postul de consilier personal, iar ulterior a fost numita chiar secretar de stat, dar a fost repede data afara.

"Cand a fost numita secretar de stat, pentru ca avea acces la documente confidentiale, secrete, am solicitat la ORNISS certificat pentru doamna Manda, iar raspunsul a fost negativ. Ceea ce inseamna ca nu exista incredere in doamna Manda", a declarat recent Monica Macovei.

In vara trecuta, Maria Cristina Manda a ajuns si la Palatul Cotroceni. Ea a fost consilier personal al lui Crin Antonescu pe perioada in care acesta a ocupat functia de presedinte interimar al Romaniei.

De altfel, in ultimii ani, Manda a ocupat mai multe posturi importante in institutii publice cheie. A fost angajata la Ministerul Economiei de catre ministrul PC Codrut Seres si, dupa o perioada, de catre ministrul PNL de Interne, Cristian David. Ultimii doi au numit-o pe Manda in consiliile de administratie ale unor societati unde statul este actionar: ROMAERO, COMICEX, Electrica Muntenia Sud, Complexul Energetic Rovinari, Regia Nationala a Padurilor, AVAS.

Contactati de Evenimentul Zilei, Manda si Mohora nu au negat informatiile, dar au preferat sa nu comenteze.

"Eu, in acest moment, sunt intr-o functie publica. Despre aceasta functie ma puteti intreba, dau raspunsuri cu privire la activitatea de la minister. Pe chestiuni despre ce am facut ca avocat, in mediul privat, nu putem amesteca lucrurile, din punctul meu de vedere. Nu comentez, la acest moment, nimic(...) Nu am niciun fel de legatura cu partidele politice", a declarat Manda.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Maria Cristina Manda Securitate, #consilier Pivniceru Securitate, #Cristina Manda Dan Voiculescu, #manda Mohora Securitate , #ministrul Justitiei