Dar ardeti-i pe rug, doamna Pivniceru! (Opinii)

Sambata, 12 Ianuarie 2013, ora 20:46
14040 citiri
Dar ardeti-i pe rug, doamna Pivniceru! (Opinii)

Mona Pivniceru e ministru al Justitiei, si asta chiar in minunata Romanie. Ce-si permite domnia ei sa faca in Justitie tine insa de o dictatura "light" din vreo tara exotica. In anii '60.

Implicarea ei in Justitie prin contestarea unei alegeri perfect legale la varful CSM si declansarea unei revolte chiar impotriva domeniului pe care ar trebui sa-l pastoreasca ne da o idee despre ce va insemna relatia USL cu Justitia.

Mai intai, faptele. Doamna Pivniceru a declarat marti ca legea nu prevede ca presedintele Consiliului Superior al Magistraturii trebuie sa fie judecator, dar acest lucru nu a fost stipulat "pentru ca s-a parut ca este o chestiune de bun simt care a fost respectata anual".

Asadar, pentru doamna Pivniceru legea nu e lege, ci trebuie sa aplicam instinctul. Bunul simt, nu? Se pare ca am coborat de la nivelul la care legea era ocolita la unul in care e ignorata total, ba chiar blamata pentru ca sarmana lege nu stia ca ghidul - dar ce spun eu ghidul, farul calauzitor - e bunul simt al doamnei Pivniceru.

Stralucitorul bun simt al doamnei Pivniceru, un om care isi permitea, printre altele, sa afirme, in ciuda faptului ca legea i-o interzicea, sa spuna ca procesul lui Adrian Nastase e unul politic.

Mai mult, pentru doamna Pivniceru nici voturile si procedurile legale nu sunt de ajuns. Ea observa ca "nici corpul de procurori nu doreste aceasta rocada, observ ca nici sensul legii nu este respectat, atata vreme cat mandatul este de un an, observ ca prezenta la varful CSM in aceasta formula este contestata si de judecatori si de procurori, observ ca nu s-au pus in discutii programele, sub motiv ca nu este concurs, si imi vine in minte selectia procurorilor, cand s-au trimis intrebari in toata republica, la societatea civila, cine are de intrebat sa-i intrebe, in conditiile in care legea le dadea exclusiv in sectia de procurori aceasta competenta". Voila!

Urmarea? Mona Pivniceru a parasit sala. Si a declansat revolta. Haosul in Justitie.

Gloata insetata

Masinaria pornita impotriva CSM e de-a dreptul infernala. Pe de o parte, asociatii fidele doamnei Pivniceru, precum AMR sau UNJR, diverse tribunale de prin tara si, pe de alta parte, artileria grea. Antenele si insusi politicienii, in frunte cu premierul Victor Ponta, care si-a dat din nou cu parerea despre Justitie.

USL vrea sa arda pe rug ultimul bastion pe care nu l-a cucerit - Justitia. Luandu-i om cu om pe cei care ar putea fi incomozi. Mizele sunt extrem de mari - daca pui mana pe CSM, poti sa faci ce vrei. Poti sa promovezi pe cine vrei la ICCJ, poti sa dai avize de arestare, poti sa manipulezi numirea procurorilor la DNA si Parchet, poti sa faci orice-orice.

Chiar asa este. In acest moment, asistam la ultima faza a preluarii controlului absolut de catre USL in Romania. Incearca prin toate metodele deja consacrate ale linsajului mediatic, vitalizarii oamenilor fideli din structuri si manipularii grosiere.

Daca "puciul" anti-CSM reuseste, totul se va schimba. Vom avea mai multa liniste. Vom avea - doar asta e scopul - oameni care vor scapa ca prin urechile acului de justitie, de la Dan Voiculescu la altii. Si vom avea inca o crestere a mizeriei si coruptiei in care ne scaldam de atat de mult timp.

Si va veti bucura atunci, doamna Pivniceru! Va veti fi facut datoria fata de stapani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Mona Pivniceru atac CSM, #Mona Pivniceru CSM scandal , #ministrul Justitiei
Comentarii
Poza Comisia de integritate I V Stalin
Comisia de integritate I V Stalin
rank 5
Doamna Pivniceru este parul cu care gangsterii securiști fărâmă ce a
Poza 3195
3195
rank 5