Intalnire cu miza pe Justitie: Mona Pivniceru, in vizita la comisarul Reding

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 07:37
2667 citiri
Intalnire cu miza pe Justitie: Mona Pivniceru, in vizita la comisarul Reding
Foto: luju.ro

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, se afla la Bruxelles unde va avea joi o intalnire cu comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding.

Vizita oficialului roman are loc in contextul discutiilor privind numirea viitorului procuror general si a noului sef al DNA.

Cei doi oficiali ar fi trebuit sa aiba o prima intalnire in cadrul Conferintei Ministrilor Justitiei din Consiliul Europei, care a avut loc intre 19 si 21 septembrie la Viena, insa ea a fost anulata, in ciuda faptului ca fusese anuntata public de comisarul european cu cateva zile inainte.

Mina Andreeva, purtatoarea de cuvant a lui Vivane Reding, a explicat ca acest lucru s-a intamplat pentru ca in "agenda ministrului roman a intervenit o schimbare".

Mona Pivniceru a participat pe 20 septembrie la o intalnire cu premierul Ponta si mai multi reprezentanti ai Parlamentului in care s-a discutat despre principalele propuneri de modificari legislative pe care, in calitate de nou ministru al Justitiei, le-a inaintat Parlamentului.

La finalul intalnirii, ea a declarat ca anularea intalnirii cu Viviane Reding s-a datorat faptului ca "doamna Reding nu a fixat o intalnire bilaterala" si ca se va intalni cu aceasta "cand se va putea".

"Doamna Reding nu a fixat o intalnire bilaterala cu ministrul Justitiei din Romania, exista sansa sa fie o intalnire informala in sensul de prezentare a mea ca ministru. Nu s-a luat o decizie asupra unei intalniri bilaterale, sa-mi prezint strategia si proiectele", a spus Mona Pivniceru.

Mandatul Laurei Codruta Kovesi s-a incheiat marti. Ea l-a delegat luni pe Daniel Morar, pentru o perioada de sase luni, in functia de prim-procuror adjunct al Parchetului General. Morar va asigura astfel interimatul la conducerea Parchetului General.

Marti, Daniel Morar a dispus marti delegarea, pentru o perioada de 6 luni, a Laurei Oprean, procuror sef adjunct directie, in functia de procuror sef al DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Mona Pivniceru intalnire comisar Reding, #Pivniceru discutie Reding DNA, #Pivniceru Reding procurori sefi , #ministrul Justitiei