Mona Pivniceru a depus juramantul - este oficial ministru al Justitiei

Joi, 23 August 2012, ora 17:38
6521 citiri
Mona Pivniceru a depus juramantul - este oficial ministru al Justitiei
Foto: Realitatea TV

Mona Pivniceru a depus juramantul pentru functia de ministru al Justitiei, joi, ea ajungand astfel, dupa 17 zile de la nominalizare, oficial in fruntea Ministerului Justitiei.

Juramantul Monei Pivniceru a avut loc in prezenta presedintelui interimar Crin Antonescu, a premierului Victor Ponta, presedintilor celor doua Camere, Petru Filip si Valeriu Zgonea, dar si a celorlalti membri ai Cabinetului Ponta.

Pivniceru depune jurmantul la Ministerul Justitiei (Video)

Pivniceru, libera sa fie ministru - Demisiile, avizate de CSM in sedinta cu scandal

Presedintele interimar Crin Antonescu a luat cuvantul si a tinut sa multumeasca si sa il felicite pe premierul Victor Ponta pentru numirea Monei Pivniceru ca ministru al Justitiei, dar si pe aceasta pentru ca si-a asumat "intr-un asemena moment o asemenea responsabilitate".

"Cred ca este un moment foarte important, nu doar pentru Guvernul Victor Ponta, ci pentru intreaga societate romaneasca, in momentul politic in care ne aflam - desemnarea Monei Pivniceru in calitate de ministru al Justitiei.

Mai mult decat oricand, au nevoie cetatenii Romaniei azi de o Justitie in care sa creada. Credibilitatea Justitiei nu este o marfa de export, este o necesitate pentru toti cetatenii Romaniei si este o necesitate pentru existenta reala si functionarea unui stat de drept", a spus Antonescu.

Liderul liberal si-a manifestat increderea ca depolitizarea Justitiei va fi facuta pana la capat, precizand ca "increderea cetatenilor in toate instantele, institutiile si in toti oamenii Justitiei ramane inca un deziderat".

"Am incredere ca un magistrat cu o cariera impresionata, cu o verticalitate morala si publica, asemenea doamnei Pivniceru da o sansa ca aceste asteptari si deziderate sa fie cat mai curand indeplinite. (...) Sa va ajute Dumnezeu, doamna ministru", a conchis Crin Antonescu.

Pivniceru, unda verde la Ministerul Justitiei: A fi magistrat nu e un privilegiu

Victor Ponta: Sunt bucuros ca CSM a luat act de demisia Monei Pivniceru (Video)

Mona Pivniceru nu a facut nicio declaratie, insa si-a sters o lacrima in momentul in care se pregatea pentru depunerea juramantului. Ea a fost nominalizata pentru functia de ministru al Justitiei la inceputul lunii august, in urma remanierii guvernamentale, inlocuindu-l pe ministrul Titus Corlatean care a preluat Ministerul Afacerilor Externe de la Andrei Marga.

Investirea sa in functia de ministru al Justitiei a fost indelung amanata, deoarece trebuia sa isi dea demisia din randul Consiliului Superior al Magistraturii. Colegii sai din CSM i-au accepat demisia de-abia joi dimineata, cand s-a indeplinit cvorumul necesar pentru a se lua act de aceasta renuntare la functie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Mona Pivniceru juramant Ministerul Justitiei, #Mona Pivniceru oficial ministru Justitie, #numire Pivniceru Justitie, #Pivniceru investire ministru Justitie, #Pivniceru investita ministru Cotroceni , #ministrul Justitiei