Mona Pivniceru a depus juramantul - este oficial ministru al Justitiei

Joi, 23 August 2012, ora 17:38
6428 citiri
Mona Pivniceru a depus juramantul - este oficial ministru al Justitiei

Mona Pivniceru a depus juramantul pentru functia de ministru al Justitiei, joi, ea ajungand astfel, dupa 17 zile de la nominalizare, oficial in fruntea Ministerului Justitiei.

Juramantul Monei Pivniceru a avut loc in prezenta presedintelui interimar Crin Antonescu, a premierului Victor Ponta, presedintilor celor doua Camere, Petru Filip si Valeriu Zgonea, dar si a celorlalti membri ai Cabinetului Ponta.

Pivniceru depune jurmantul la Ministerul Justitiei (Video)

Pivniceru, libera sa fie ministru - Demisiile, avizate de CSM in sedinta cu scandal

Presedintele interimar Crin Antonescu a luat cuvantul si a tinut sa multumeasca si sa il felicite pe premierul Victor Ponta pentru numirea Monei Pivniceru ca ministru al Justitiei, dar si pe aceasta pentru ca si-a asumat "intr-un asemena moment o asemenea responsabilitate".

"Cred ca este un moment foarte important, nu doar pentru Guvernul Victor Ponta, ci pentru intreaga societate romaneasca, in momentul politic in care ne aflam - desemnarea Monei Pivniceru in calitate de ministru al Justitiei.

Mai mult decat oricand, au nevoie cetatenii Romaniei azi de o Justitie in care sa creada. Credibilitatea Justitiei nu este o marfa de export, este o necesitate pentru toti cetatenii Romaniei si este o necesitate pentru existenta reala si functionarea unui stat de drept", a spus Antonescu.

Liderul liberal si-a manifestat increderea ca depolitizarea Justitiei va fi facuta pana la capat, precizand ca "increderea cetatenilor in toate instantele, institutiile si in toti oamenii Justitiei ramane inca un deziderat".

"Am incredere ca un magistrat cu o cariera impresionata, cu o verticalitate morala si publica, asemenea doamnei Pivniceru da o sansa ca aceste asteptari si deziderate sa fie cat mai curand indeplinite. (...) Sa va ajute Dumnezeu, doamna ministru", a conchis Crin Antonescu.

Pivniceru, unda verde la Ministerul Justitiei: A fi magistrat nu e un privilegiu

Victor Ponta: Sunt bucuros ca CSM a luat act de demisia Monei Pivniceru (Video)

Mona Pivniceru nu a facut nicio declaratie, insa si-a sters o lacrima in momentul in care se pregatea pentru depunerea juramantului. Ea a fost nominalizata pentru functia de ministru al Justitiei la inceputul lunii august, in urma remanierii guvernamentale, inlocuindu-l pe ministrul Titus Corlatean care a preluat Ministerul Afacerilor Externe de la Andrei Marga.

Investirea sa in functia de ministru al Justitiei a fost indelung amanata, deoarece trebuia sa isi dea demisia din randul Consiliului Superior al Magistraturii. Colegii sai din CSM i-au accepat demisia de-abia joi dimineata, cand s-a indeplinit cvorumul necesar pentru a se lua act de aceasta renuntare la functie.

Citeste si:
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat marți, 28 iunie, că textul ordonanței de urgență care prevede reducerea cu 50 de bani a preţului carburanţilor a fost elaborat. El a susținut...
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
Camera Deputaţilor a votat marţi, 28 iunie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. UPDATE 14:40...