Mona Pivniceru, in masina lui Andrei Nastase - renunta la Ministerul Justitiei?

Joi, 16 August 2012, ora 15:38
14584 citiri
Mona Pivniceru, in masina lui Andrei Nastase - renunta la Ministerul Justitiei?
Foto: Arhiva

Mona Pivniceru, magistrata propusa de Victor Ponta pentru a prelua portofoliul de la Ministerul Justitiei, a fost surprinsa in niste fotografii in masina lui Andrei Nastase, fiul fostului premier condamnat la inchisoare.

Conform Romania Tv, Pivniceru a fost dusa, cu masina lui Andrei Nastase, in zona Palatului Parlamentului, unde locuiesc mai multi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Pivniceru a declarat ca in masina se afla "un sofer, nu stiu cine, nu stiu daca era Andrei Nastase". Potrivit judecatoarei, in autoturism se mai afla doar Mariana Alexandrescu, "o prietena de a mea".

"Este atat de importanta persoana mea, daca noi nu putem merge un metru fara a fi urmariti?", s-a revoltat Pivniceru.

"A fost o prietena la mine pentru a ma lua la ea. Nu stiam a cui este masina aceea", a declarat Pivniceru si pentru Evenimentul Zilei.

"Prietena mea lucreaza la Parlament. O cheama Mariana Alexandrescu. Sotul ei a fost judecator la Curtea Suprema de Justitie", a adaugat Pivniceru, precizand ca "nu ma mai intereseaza Ministerul Justitiei".

Mariana Alexandrescu a fost consiliera parlamentara a lui Adrian Nastase, iar Mona Pivniceru este judecatoare la Inalta Curte de Casatie, instanta unde a fost judecat Adrian Nastase pentru fapte de coruptie.

"Vreau sa fiu un om liber. Eu sunt un om simplu, nu-mi place sa fiu urmarit. Nu am voie sa vorbesc cu cine vreau eu? (...) Am sa-mi retrag demisia din CSM. Sa puna pe cine vrea la Ministerul Justitiei", a completat magistratul.

Magistrata si-a nuantat insa, ulterior, declaratiile referitoare la renuntarea portofoliului de la Justitie.

Intr-o interventie telefonica la Romania Tv, Pivniceru a declarat ca, momentan, "mediteaza" la posibilitatea de a-si retrage demisia din CSM. Ea a precizat ca se mai gandeste daca va renunta la fotoliul de la Justitie, acuzand ca se se simta hartuita din moment ce nu poate face un pas fara a fi fotografiata.

Pivniceru a mai afirmat ca raspunde la toate intrebarile cu o "temere ingrozitoare" si a comparat actuala situatia cu perioada din anii 1956. "Asta e culmea. Dar sa imi puna cineva la dispozitie multe masini sau sa ma duca si aduca oriunde vreau eu. Si atunci sa traim in niste tarcuri, fara nicio legatura unii cu altii si sa avem republici individuale. (...) Raspund la aceste intrebari cu temerea ingrozitoare ca am ajuns ca in anii '56.

Eu nu pot sa stau de vorba decat cu cateva persoane si acelea agreate public, in rest, nu am voie sa stau de vorba cu nimeni pentru ca tot timpul va fi o suspiciune, o intrebare, o anatema. Acum sa stabileasca cineva care este gama cu care eu as avea voie sa stau de vorba, sa imi stabileasca gama relatiilor", a mai completat aceasta.

Ponta acuza tabara Basescu pentru fotografiile aparute in cazul Monei Pivniceru

La randul sau, premierul Victor Ponta a sustinut ca publicarea fotografiilor in care Mona Pivniceru apare in masina fiului lui Adrian Nastase este tot opera lui Traian Basescu.

"De abia astept sa ma remaniez eu pe mine. (rade) Nu vi se pare ca traim intr-o tara in care, daca propui pe cineva care nu e din tabara domnului Basescu, imediat i se scoate un dosar, o fotografie, o barfa? (...) Daca esti cu Basescu ai voie sa faci orice. (...) Cum i s-a scos (Monei Pivniceru - n.red.) o poza taman cand trebuia sa fie in Guvernul USL?", s-a intrebat Victor Ponta.

Consiliul Superior al Magistraturii nu se poate autosesiza in cazul Monei Pivniceru privind buna reputatie profesionala, intrucat aceasta este doar de competenta Inspectiei Judiciare, care ar putea sa faca o analiza, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al CSM, Monica Prejmereanu.

CSM nu se poate autosesiza in cazul lui Pivniceru, doar Inspectia Judiciara

"Poate sa existe o analiza la nivelul CSM, al Inspectiei Judiciare, ca sunt aspecte care vizeaza un membru al CSM, chiar fie el demisionar, dar nu pot sa spun ca CSM s-ar putea autosesiza, mai ales ca pe o autosesizare nu avem cadru legal. CSM nu poate sa se autosesizeze pe buna reputatie, ci doar Inspectia Judiciara", a spus Monica Prejmereanu.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....