Pivniceru: Declansam noua procedura pentru procurorii sefi, avem 135 de zile la dispozitie (Video)

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 14:02
3633 citiri
Pivniceru: Declansam noua procedura pentru procurorii sefi, avem 135 de zile la dispozitie (Video)
Foto: Digi24

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a confirmat anuntul facut marti de premier cu privire la declansarea unei noi proceduri pentru desemnarea procurorului general si procurorului sef al DNA, dupa ce, saptamana trecuta, presedintele Traian Basescu a respins propunerile anterioare.

La finalul sedintei de marti a sectiei pentru procurori a CSM, la care cei doi reprezentanti ai Guvernului au participat in calitate de invitati, ministrul Justitiei a spus ca cei doi viitori procurori sefi "vor rezulta din procedura care se va finaliza conform calendarului", dand de inteles ca a renuntat la varianta anterioara, de a merge in fata presedintelui cu "perechea de rezerva" Elena Hach si Claudiu Dumitrescu.

Pivniceru: Daca Nitu si Irimie sunt respinsi, probabil ii propun pe urmatorii nominalizati

"Daca asta inseamna transparenta, asta o sa facem", a subliniat ministrul Justitiei, anuntand ca presa va asista la tot parcursul procedural de aceasta data, in contextul criticilor aduse in mass-media si la Bruxelles cu privire la modul in care a facut primele nominalizari.

Intrebata cand vom avea numele celor doua noi propuneri, Pivniceru a spus "vedem pana unde duce procedura", precizand ca aceasta va fi declansata in cursul saptamanii si ca, potrivit calculelor facute, termenele maxime prevazute pentru toate etapele insumeaza 135 de zile.

"Nu mai depinde de mine, eu am sa merg, am sa ii rog, am sa insist, dar este optiunea personala a fiecaruia", a mai declarat Mona Pivniceru, cu trimitere la reticentele pe care le-au avut foarte multi procurori, in frunte cu Daniel Morar, sa se inscrie la concursul anterior.

Ca si premierul, ministrul a cerut tuturor sa "gandeasca pozitiv", adica sa nu respinga din start noile incercari de desemnare a sefilor de la Parchetul general si DNA.

Intrebata de jurnalisti care ar trebui sa fie profilul acestora, Mona Pivniceru a sustinut ca ei trebuie sa dovedeasca un "summum de insusiri morale, procedurale, atitudinale".

Pentru ca i s-a reamintit ca in aprilie expira delegarea lui Daniel Morar in fruntea Parchetului general, Mona Pivniceru a raspuns cu o gluma: "Aa speram ca pana atunci vom avea... Habemus papam".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Pivniceru procedura procuror general, #procedura procuror general DNA , #ministrul Justitiei
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
va face Pivniceru o justitie exact asa cum doriti voi !