Pivniceru, despre numirea procurorilor: O sa merg cu aceleasi nume la Basescu

Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 17:41
3192 citiri
Pivniceru, despre numirea procurorilor: O sa merg cu aceleasi nume la Basescu
Foto: luju.ro

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a declarat vineri ca inca nu i-a trimis lui Traian Basescu propunerile pentru numirile la Parchete, sustinand totodata ca va face acest gest inainte de finalul anului si ca va merge cu aceleasi propuneri.

Fiind intrebata daca Traian Basescu i-a raspuns la procedura de promovare a procurorilor generali, Pivniceru a spus ca nu, pentru ca inca nu i le-a trimis.

"Nu, pentru ca inca nu i-am trimis-o. Pana acum am facut o analiza comparativa intre procedura derulata la Ministerul de Justitie, condusa de mine, si procedura derulata in fata CSM (...) si o analiza a hotararilor pe fiecare procuror in parte, dupa care le voi inainta", a spus ea.

Intrebata daca merge mai departe cu aceleasi nume, ministrul a raspuns afirmativ.

Ponta, la investitura: Exista lucruri mult mai importante decat disputa politica

Pivniceru a explicat ca ea a facut tot ce a putut, iar personal trebuie degrevata de raspundere, cu atat mai mult cu cat procurorii au fost descurajati sa se inscrie, iar dupa ce s-a intamplat la CSM probabil o noua selectie va fi tot un esec.

"Ministrul Justitiei nu se afla intr-un spatiu vid. Daca as fi trait intr-un spatiu vid, as fi aplicat legea dupa buna mea credinta si priceperea mea profesionala. Statul roman se afla intr-un proces de monitorizare, CE este aceea care analizeaza modalitatile in care se aplica legea, in special in aceasta materie, atunci cand la nivel politic se va stabili ca procedura nu a dat rezultate.

Si in opinia mea nici nu ar fi putut sa dea rezultate din moment ce s-au inscris foarte putini din sistem in primul periplu si dupa ce s-a intamplat la CSM probabil ca nu se vor mai inscrie nici pe atati, deci ceea ce inseamna ca aceasta procedura deresponsabilizeaza ministrul pentru ca nu-i mai apartine lui decizia si raspunderea in aceste numiri", a fost raspunsul ei la intrebarea ce se va intampla in actualul Guvern.

Cat priveste gasirea altei modalitati de selectie, Pivniceru a replicat ca trebuie consultata si CE, nefiind suficienta viziunea autoritatilor nationale. Mona Pivniceru a sustinut ca "schimbarea legii privind numirile in Parchete face parte dintr-un pachet legislativ mai amplu in ce priveste legea de organizare judecatoreasca, ceea ce inseamna ca in mod firesc daca ar fi sa judecam dupa spiritul legii numirile ar trebui sa apatina CSM-ului".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mona Pivniceru Basescu numire procurori, #Mona Pivniceru propunere nume procurori , #ministrul Justitiei