Ponta: Pivniceru are curajul propriilor opinii, niciun politruc nu are ce sa-i reproseze

Luni, 06 August 2012, ora 19:57
1783 citiri
Ponta: Pivniceru are curajul propriilor opinii, niciun politruc nu are ce sa-i reproseze
Foto: Digi24

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca a avut trei criterii in baza carora a propus-o pe judecatoarea Mona Pivniceru la Ministerul Justitiei, anume ca este "absolut independenta" politic, are o experienta greu de egalat si are curajul propriilor opinii.

"Eu am discutat si am propus-o pe dna judecator Mona Pivniceru bazandu-ma pe urmatoarele criterii: in primul si in primul rand, pentru ca este o persoana absolut independenta politic si in acest context am considerat ca este mai bine la Ministerul Justitiei sa fie o persoana absolut independenta politic.

In al doilea rand, pentru ca are o experienta si o pozitie foarte greu de egalat, are peste 20 de ani in magistratura, a fost presedintele Asociatiei Magistratilor, a fost aleasa in CSM nu de catre forte politice, ci de catre propriii colegi judecatori.

In al treilea rand ,pentru ca este un om care are curajul propriilor opinii si careia niciun politruc sau nicio politruca care umbla dupa functii nu poate sa ii reproseze absolut nimic. Sunt convins ca va fi un ministru de Justitie foarte bun, altfel nu as fi facut aceasta propunere", a declarat Ponta la finalul BPN al PSD.

Judecatoarea Mona Pivnicieru a fost nominalizata luni pentru a prelua mandatul de ministru al Justitiei, in locul lui Titus Corlatean, care va fi ministru de Externe.

#Ponta numire Mona Pivniceru, #Ponta Pivniceru Justitie , #ministrul Justitiei