Scandalul CSM continua: Alegerea lui Haineala, contestata si de ministrul Pivniceru

Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 09:02
5408 citiri
Scandalul CSM continua: Alegerea lui Haineala, contestata si de ministrul Pivniceru

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, considera ca procurorul Oana Haineala a fost aleasa in functia de sef al Consiliului Superior al Magistraturii printr-un viciu de fond.

"Contestarea alegerii doamnei Haineala, propusa de sectia de judecatori a CSM, nu a fost inca judecata prin vot, pentru ca nu s-a ajuns la acest vot", a declarat Pivniceru, invitata duminica seara, la Antena 3.

"Dar, printr-o frauda de informare, contestatia a fost anuntata ca respinsa", a adaugat ministrul.

Haineala, noua sefa a CSM - Consiliul, condus in premiera de un procuror

Oana Schmidt-Haineala a fost aleasa, vineri, in functia de presedinte al CSM, fiind pentru prima oara cand Consiliul este condus de un procuror si nu de un judecator, in timp ce contracandidatul sau, Mircea Aron, a obtinut 8 voturi.

Alegerea sa a fost contestata inca de vineri, cand sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a solicitat anularea alegerilor pentru functiile de presedinte si vicepresedinte al CSM.

Cererea ar fi fost respinsa insa prin vot, iar procurorul Haineala a fost reconfirmat in fruntea CSM, se anunta vineri.

In replica, Asociatia Magistratilor din Romania a anuntat, sambata, ca nu este de acord cu alegerea Oanei Schmidt-Haineala in functia de presedinte al CSM, deoarece activitatea unui procuror "este supusa controlului ierarhic si care functioneaza sub autoritatea ministrului Justitiei".

Alegeri cu scandal la CSM: Asociatia Magistratilor contesta rezultatul

De altfel, premierul Victor Ponta, procuror de meserie, a apreciat ca ce s-a intamplat vineri la CSM reprezinta "o mascarada".

"Tocmai ca sunt fost procuror ar trebui sa ma bucur, dar nu ma bucur. Pentru ca eu am fost crescut in toti anii de procuror cu faptul ca suntem magistrati, dar ca pana la urma, in orice sistem de justitie, procurorul este cel care acuza, decizia apartine intotdeauna judecatorului.

Ceea ce eu ieri (vineri - n. red.) am vazut ca s-a intamplat la CSM (...) a fost o mascarada si nu a facut altceva decat sa scada si mai mult increderea, care astazi este dezastruoasa, a opiniei publice vizavi de ceea ce inseamna conducerea Justitiei", a comentat, recent, Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Pivniceru contesta Haineala CSM, #AMR Haineala sef CSM, #procuror Haineala ales CSM , #ministrul Justitiei