Viviane Reding o primeste saptamana viitoare pe Mona Pivniceru

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 17:28
3402 citiri
Viviane Reding o primeste saptamana viitoare pe Mona Pivniceru

Ministrul de Justitie, Mona Pivniceru, va avea saptamana viitoare o intalnire cu comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding.

Conform calendarului de activitati pentru saptamana viitoare publicat pe site-ul Comisiei Europene, Viviane Reding o va primi pe Mona Pivniceru joi, 4 octombrie.

Cei doi oficiali ar fi trebuit sa aiba o prima intalnire in cadrul Conferintei Ministrilor Justitiei din Consiliul Europei, care a avut loc intre 19 si 21 septembrie la Viena, insa ea a fost anulata, in ciuda faptului ca fusese anuntata public de comisarul european cu cateva zile inainte.

Mina Andreeva, purtatoarea de cuvant a lui Vivane Reding, a explicat ca acest lucru s-a intamplat pentru ca in "agenda ministrului roman a intervenit o schimbare".

Mona Pivniceru a participat pe 20 septembrie la o intalnire cu premierul Ponta si mai multi reprezentanti ai Parlamentului in care s-a discutat despre principalele propuneri de modificari legislative pe care, in calitate de nou ministru al Justitiei, le-a inaintat Parlamentului.

La finalul intalnirii, ea a declarat ca anularea intalnirii cu Viviane Reding s-a datorat faptului ca "doamna Reding nu a fixat o intalnire bilaterala" si ca se va intalni cu aceasta "cand se va putea".

"Doamna Reding nu a fixat o intalnire bilaterala cu ministrul Justitiei din Romania, exista sansa sa fie o intalnire informala in sensul de prezentare a mea ca ministru. Nu s-a luat o decizie asupra unei intalniri bilaterale, sa-mi prezint strategia si proiectele", a spus Mona Pivniceru.

Romania, in dezbaterea PE: Viviane Reding, atacata de sustinatorii USL in lipsa lui Ponta

Saptamana viitoare mandatul procurorului general Laura Codruta Kovesi expira, iar Ministerul Justitiei demareaza procedurile de numire a unui nou sef al Parchetului General, dar si al DNA, prelungirea mandatului lui Daniel Morar urmand sa expire, de asemenea.

Oficialii de la Bruxelles au declarat public in repetate randuri ca vor fi foarte atenti la desfasurarea procedurilor, cerand ca acestea sa fie transparente, iar criteriile care vor sta la baza selectiilor sa fie profesionalismul si onestitatea procurorilor.

Citeste si:
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
Sute de mii de români au căzut victimă barbariei comuniste. Eliberat după ani grei de temniță, Paul Lăzărescu a intrat, recent, în eternitate. Ce a însemnat pentru istoria României acest...
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...