Anunț important făcut de autoritățile din Qatar pentru nevaccinații care au bilete la CM 2022

Joi, 29 Septembrie 2022, ora 18:43
3253 citiri
Anunț important făcut de autoritățile din Qatar pentru nevaccinații care au bilete la CM 2022
Campionatul Mondial va avea loc în Qatar FOTO facebook

Turneul final al Campionatului Mondial de fotbal va avea loc anul acesta în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, în Qatar.

Autoritățile de la Doha au anunțat că vaccinarea împotriva Covid-19 nu va fi obligatorie pentru spectatorii care vor să asiste la meciurile Cupei Mondiale.

Totuşi, aceştia vor trebui să prezinte un test negativ pentru a intra în ţară.

"Persoanele care sosesc în Qatar nu sunt obligate să stea în carantină, indiferent de statutul lor de vaccinare sau de ţara de origine”, precizează organizatorii.

La ghişeul de check-in al aeroportului de plecare, orice vizitator în vârstă de şase ani şi peste trebuie, totuşi, să prezinte un rezultat negativ cu mai puţin de 48 de ore înainte de ora de plecare pentru un test PCR şi cu mai puţin de 24 de ore pentru un test antigen.

Nu va fi necesar să se efectueze un nou test la sosire.

Purtarea măştii va fi obligatorie pentru toţi cei aflaţi în transportul public şi în unităţile sanitare.

Oricine va fi testat pozitiv în timpul turneului va fi obligat să se autoizoleze timp de 5 zile şi apoi să poarte o mască timp de 5 zile.

Vizitatorii cu vârsta peste 18 ani vor trebui, de asemenea, să descarce aplicaţia de urmărire Ehteraz, care este necesară pentru a intra în spaţii publice închise.

Informaţii suplimentare despre utilizarea aplicaţiei Ehteraz în timpul turneului, în special pe stadioane, „vor fi comunicate în timp util”, au declarat organizatorii pentru AFP.

Ei precizează, de asemenea, că „asistenţa medicală de urgenţă va fi oferită gratuit în spitalele publice pentru deţinătorii cardului Hayya”, care acţionează ca o viză pentru Qatar şi ca un bilet de meci.

Toate spitalele private şi publice, centrele medicale, clinicile şi farmaciile din ţară vor fi deschise vizitatorilor.

Eveniment Quarterly Report

Alibec a marcat de la 30 de metri, iar arabii l-au comparat cu Hagi VIDEO
Alibec a marcat de la 30 de metri, iar arabii l-au comparat cu Hagi VIDEO
Denis Alibec a reușit al doilea său gol pentru Al-Muaither, din Qatar, cu o execuție de excepție, care nu și-a ajutat prea mult echipa. România a punctat în meciul pierdut cu scorul de...
Mecanic de locomotivă prins drogat la serviciu. Ce consumase bărbatul depistat la Galați
Mecanic de locomotivă prins drogat la serviciu. Ce consumase bărbatul depistat la Galați
Polițiștii din Galați au depistat un mecanic de locomotivă care consumase droguri și care își desfășurare activitatea pe două trenuri de călători. „În cadrul acțiunii RAW (Rail...
#mondial, #Qatar, #conditii, #vaccinare, #anunt important, #autoritati , #stiri fotbal