Când vom folosi în România moneda euro

Publicitate electorala
Marti, 21 Mai 2024, ora 16:55
82278 citiri
Când vom folosi în România moneda euro

Plătim, deja, facturi raportate la euro, cu toate că salariile, indemnizațiile, pensiile le luăm în lei. Cum se întâmplă asta? Simplu - România nu a fost pregătită economic pentru trecerea la euro. Soluții există, dar trebuie aplicate.

Dreapta Unită vine cu propuneri concrete în acest sens. Candidații alianței Dreapta Unită știu exact ce au de făcut atunci când vor ajunge în Parlamentul European astfel încât să reprezinte cu succes interesele României și din punct de vedere economic.

Aderarea la moneda euro și integrarea în Zona Euro înseamnă finalizarea integrării economice a României în Uniunea Europeană.

Este un obiectiv pe care România l-a urmărit încă de la aderarea la UE în 2007, iar acum, mai mult ca niciodată, trebuie să facem acest pas. Este vorba despre un viitor economic stabil și prosper pentru toți românii pe care Dreapta Unită și-l asumă.

Cine se ocupă de trecerea la euro

Poate crezi și tu, ca mulți dintre noi, că trecerea la euro ține de decizia BNR. Nu e așa! Politicienii iau această decizie, BNR se asigură că mecanismele economice care duc la asta sunt respectate. De aceea avem nevoie de politicieni responsabili, care înțeleg aceste mecanisme economice. În niciun caz nu putem lăsa ca oameni prea puțin alfabetizați economic să decidă în numele nostru chestiuni atât de importante. PSD și PNL au știut în ultimii doi ani doar să mărească taxe și impozite, să crească inflația și să mărească numărul întreținuților de partid. PSD și PNL doar vorbesc despre aderarea la moneda unică europeană și îl lasă pe ministrul Finanțelor să lanseze doar pe vorbe termene-fantomă, cum e 2029, dar nici nu iau măsuri concrete, nici nu explică transparent și clar ce pași avem de făcut pentru asta.

Prin urmare, când am putea plăti în euro și la București, și la Iași, și la Târgu Cărbunești, spre exemplu? Depinde cine vor fi politicienii pe care anul acesta, prin vot, îi vom lăsa să ne reprezinte interesele. Practic, decizia este la fiecare dintre noi. De votul fiecăruia dintre noi depinde când ar urma să aderăm la Zona Euro și cât de complicat va fi acest proces.

Potrivit unui eurobarometru publicat de Comisia Europeană în 2020, 53% dintre români cred că trecerea la euro ar fi benefică pentru ei personal, iar 63% ar fi de acord cu adoptarea monedei unice. Însă, în loc să ne pregătească pentru aderarea la euro, PSD și PNL sunt mai interesați să se joace cu inflația pentru a acoperi deficitul bugetar, să îi sărăcească pe români. Politicieni corupți și incapabili care au pus pe primul loc pensiile speciale și jaful public în loc de măsuri fiscale care să ne apropie de Zona Euro.

Trebuie să oprim asta pe 9 iunie.

Dacă vrei să vezi propunerile exacte ale alianței Dreapta Unită în acest sens, găsești detalii aici.

Ce presupune aderarea la euro

Aderarea la euro înseamnă, în primul rând, chibzuință bugetară. Înseamnă că statul obez nu mai agresează mediul privat prin schimbări bruște de fiscalitate, ca să acopere sinecurile și pensiile speciale. Stabilitatea fiscală pe care o aduce Zona Euro va crea un mediu economic favorabil investițiilor, ceea ce ar însemna creștere economică și crearea de noi locuri de muncă mai bine plătite.

În plus, euro trebuie să devină moneda în care românii își pot face cumpărăturile nu doar în străinătate, ci și la ei acasă. De ce să ne uităm mereu la cursul de schimb cu teamă? De ce să ne temem de creșterea prețurilor influențată de cursul de schimb, așa cum e acum? Aderarea la euro va aduce stabilitatea prețurilor, iar românii vor avea o putere de cumpărare mai mare.

Integrarea în Zona Euro este, de asemenea, un semnal puternic către investitorii internaționali că România este o țară stabilă și de încredere.

Trebuie să punem capăt politicilor dezastruoase ale PSD și PNL și să facem din aderarea la Zona Euro un obiectiv de țară. Este un pas esențial pentru a finaliza integrarea noastră în UE și pentru a le oferi românilor stabilitatea și prosperitatea pe care o merită.

Pe 9 iunie, alege o Românie europeană, modernă și prosperă!

Acest material a fost plătit de USR

Cod unic de identificare: 41240005

Un membru USR condamnă alianța cu Forța Dreptei și PMP: „O decizie greşită din multe motive”
Un membru USR condamnă alianța cu Forța Dreptei și PMP: „O decizie greşită din multe motive”
Deputatul USR Iulian Bulai s-a declarat mulțumit de afirmațiile Elenei Lasconi, candidată la șefia USR, privind o posibilă rupere a alianței cu PMP și Forța Dreptei (FD). Parlamentarul a...
Bătălie mare pe șefia USR. Cine sunt cei 10 candidați la funcția de președinte al formațiunii
Bătălie mare pe șefia USR. Cine sunt cei 10 candidați la funcția de președinte al formațiunii
Uniunea Salvaţi România anunţă luni că 10 membri USR şi-au depus candidatura pentru preşedinţia USR până duminică noaptea, la ora 24.00, în termenul stabilit. Elena Lasconi,...
#moneda euro, #moneda euro romania, #euro Romania, #USR , #stiri politice
  1. Clotilde Armand aruncă săgeți spre șeful AEP: ”Bine că n-a fost Toni Greblă la Munchen, că ne fura vreo două goluri”
  2. Surpriză de proporții la Sectorul 2. Cum s-a schimbat raportul de forțe după renumărarea voturilor
  3. Nicolae Ciucă surprinde: ce făcea președintele PNL în timp ce Marcel Ciolacu urmărea România - Ucraina de pe Allianz Arena - FOTO
  4. În ce măsură se poate repeta scenariul Iliescu-Vadim la alegerile prezidențiale din 2024: „Se poate crea o stare de spirit negativă”
  5. Noi rezultate la alegerile locale. Cum se poziționează PSD față de PNL
  6. PNL, gata să trădeze PSD. În speranța că va da viitorul preşedinte, ar putea trece în opoziție SURSE
  7. BEC a respins cererea de renumărare a voturilor în orașul Constanța, dar și în trei județe din țară
  8. Optimism în USR după rezultatele slabe la alegeri: ”Vom reporni partidul cu toată forţa”. Noi informații despre viitoarea conducere
  9. Lucian Bode nu scapă de decizia de plagiat: ”A pierdut, definitiv, cel de-al doilea proces” FOTO
  10. Opinie: Îl vrea Ciolacu pe Geoană prezidențiabil?