Ziare.com

Anisie spune ca la toamna nu vom mai avea clase cu 30 de elevi. Unele activitati vor fi sustinute online

Joi, 28 Mai 2020, ora 07:45

   

Anisie spune ca la toamna nu vom mai avea clase cu 30 de elevi. Unele activitati vor fi sustinute online
Ministrul Educatiei, Monica Anisie, nu considera posibil scenariul ca din toamna clasele de elevi sa mai aiba peste 30 de elevi, luandu-se in calcul ca o parte a activitatilor sa fie derulate online.

Ministrul Anisie a vorbit, miercuri seara, la Digi24, despre pregatirile pentru examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat si a precizat ca se discuta cu specialistii Institutului de Sanatate Publica pentru a putea raspunde la toate intrebarile parintilor si elevilor.

Aceasta a reiterat ideea ca, daca se depaseste temperatura de 37,3, este bine sa nu intre in scoala elevul sau cadrul didactic respectiv.

Intrebata daca va avea a doua sansa de a sustine examenul un copil care nu poate intra din cauza ca are temperatura mai mare, Anisie a raspuns: "Da, exista aceasta a doua sansa. Noi la MEC (...) ne-am gandit ca ar putea exista o sala de clasa pentru acei elevi care doresc, totusi, sa intre si sa fie izolati de toti ceilalti, sa sustina probele sau, pur si simplu, pot da proba mai tarziu, cu subiectul de rezerva, cum s-a mai intamplat si in anii trecuti".

Achizitia de masti pentru elevi si profesori a fost anulata. Ministerul a lansat o noua procedura, cu doar cateva zile inainte de inceperea scolii

De asemenea, intrebata daca crede ca din toamna se va putea reveni la clase cu peste 30 de elevi, Anisie a raspuns: "La acest moment, scenariul acesta nu il vad posibil, nu ne mai putem intoarce la salile de clasa pline cu peste 30 de elevi la clasa. Trebuie sa luam masuri de la toamna, in asa fel incat sa reducem numarul de copii la clasa".

Ministrul Educatiei a precizat ca se lucreaza la scenariul in care o parte dintre activitatile didactice sa fie sustinute online.

"MEC se pregateste si pentru un astfel de scenariu. Guvernul a alocat 150 de milioane de lei pentru a cumpara tablete pentru copiii din mediile dezavantajate si tot MEC pregateste ghiduri metodologice pentru profesori si cursuri de formare pentru a se familiariza cu acest tip de predare", a mai afirmat ministrul Educatiei.

Deputatii au adoptat miercuri motiunea simpla impotriva ministrului Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Anisie scoala septembrie online
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 8722 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Această activistă de partid...

..habar nu are de situația "de pe teren". Și-a bătut joc de zeci de mii de copii și familii prin harababura pe care a creat-o pentru absolvenții de cl a IV-a, a VIII-a și a XII-a. Sunt generații de sacrificiu din pricina unei habarniste politruce, absolventă de "Ștefan Gheorghiu", CEL MAI INCOMPETENT ministru din cați au fost la MAI (pe langă ea, komunista Bramburica era un geniu!).

 

Unele activități...online

Da,orele de muzică,cele practice,cultura civică...or,in
viața ce o impune democrația asta originală,cod de comportare iar muzica o fac urmașii clejanilor?
Nu doamna ministru,nu e cazul să restrangeți disciplinele școlare,ci doar numărul elevilor in clasă,neconvenabil și la o oră de matematică,limba romană...
A copia de la alții, ai da elevului un minim de cunoștință in care poți lega matematica de mediul inconjurător,dar e CRIMĂ să nu-i lași istoria din orice timp a Romaniei și
legată de epoci,geografia,biologia și să-l indopi cu limbi străine-apropo de globalizare-Ce mai rămane dacă-i lași
5 discipline obligatorii,3 la alegere și restul ..fluierat?
Se tot vorbește de analfabestism...Păi,am avut de lupat cu el prin anii 60 și am avut și clase la seral,cursuri rapide dar mai mult analfabetism este de catva timp incoace,cand se cumpără diplome,cand se aleargă după bani și dacă ii reduci și programa de discipline din curriculum. Se vor deștepta,mai ales cei care merg la cerșit pe afară? Sper să intervină "ințelepții"din Academia Romană!Altfel,chiar se va ajunge la analfabetism in aria de cunoaștere practică a vieții,care nu e clădită numai pe portofel și contul din bancă!Chiar Președintele,profesor de meserie,trebuie să intervină hotărat la ciuntiri de ore la clasă și inlocuire cu harababura online!

 

Cand spune ca nu vor mai fi clase cu 30 de elevi, cum face asta

E vorba de clasele care se formeaza anul scolar viitor (clasele 0, a 9-a)? Sau e vorba de toate clasele, si atunci cum desparte clasele mai mari de 30 de elevi? S-a gandit la implicarea logistica? Pentru ca se multiplica numarul de clase, in unele cazuri se dubleaza. Daca e asa, trebuie stiut din timp, pentru a face incadrarile cu profesori si a asigura spatii si dotari. Pentru ca o vorba spusa de ministru e o viitoare lege, nu o vorba in vant spusa la cafea de o gospodina. De asta politicienii ajunsi in guvern trebuie sa gandeasca si sa vorbesca responsabil, si asta tot timpul. Alegatorii si partidele ar trebui sa reflecteze la asta.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor