Ziare.com

Au fost majorate subventiile pentru studenti

Miercuri, 30 Septembrie 2020, ora 20:14

   

Au fost majorate subventiile pentru studenti
Ministerul Educatiei a decis cresterea subventiei pentru camine si cantine cu 10%, pentru a contribui la implementarea masurilor de distantare fizica in spatiile de cazare existente si in spatiile de servire a mesei.

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, sustine ca masura vine in sprijinul studentilor, in contextul actual al situatiei epidemiologice.

Sumele atribuite fiecarei universitati in anul universitar 2020-2021 pentru subventionarea cheltuielilor pentru camine si cantine se aloca proportional cu numarul de studenti, in baza unei metodologii propuse de catre Consiliul National pentru Finantarea Invatamantului Superior.

De subventie beneficiaza si studentii care incheie, conform legislatiei in vigoare, contracte de inchiriere.

Guvernul Romaniei a decis si alocarea din fonduri europene a sumei de 10 milioane de euro pentru universitati, in vederea achizitiei de dezinfectanti, echipamente sanitare de protectie, inclusiv pentru camine si cantine.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3078 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor