Vloggerul Selly a declarat ca ar intreba-o pe Monica Anisie, ministrului Educatiei, de ce nu respecta legea si cum vede o reforma a programei scolare. Invitata intr-o emisiune de la Pro TV, ministrul Educatiei, Monica Ansie, si-a anulat prezenta in emisiune, desi initial o acceptase, motivand cazurile numeroase de COVID-19.
Rugat sa spuna ce intrebari i-ar fi adresat ministrului daca aceasta ar fi acceptat invitatia de a fi prezenta in emisiune, Selly a precizat ca prima intrebare ar fi de ce nu respecta legea.
"Prima intrebare ar fi De ce nu respecta legea?. Sunt lucruri care sunt in Legea Educatiei care nu sunt puse in practica. Nu doamna Anisie este vinovata, nici alti ministri ai Educatiei nu au facut nimic pentru a pune in practica ceea ce se scrie in lege. Spre exemplu Articolul 70 din Legea Educatiei spune ca statul este obligat sa realizeze o platforma de e-learning.
Adica sa ai cei mai buni profesori din Romania care sa predea si sa explice, cu ilustratii si grafica, lectiile. La noi, in prezent, invatamant online inseamna o lectie prin Zoom. Cand de fapt, daca am fi avut treaba asta, care este in lege de 9 ani, ar fi fost mult mai bine acum. Nu s-ar fi pierdut atatia copii pe drum", a precizat Andrei Selaru, vloggerul care se bucura de 2,8 milioane de abonati pe Youtube, la Stirile Pro TV.
O alta intrebare pe care Selly i-ar adresa-o ministrului Educatiei ar fi fost "Cum vede o reforma a programei scolare?".
"Cand am discutat prima data cu domnia sa, la telefon, in luna iulie, mi-a spus: "Selly, suntem gand la gand cu bucurie, si eu vreua sa schimb, dar uite cei din Parlament nu ma lasa". In opinia mea, sunt foarte multe notiuni de care ai foarte mare nevoie in viata reala, pe care scoala le baga sub pres, nu le inveti", a explicat Selly.
Intrebat cum le raspunde acelor profesori care l-au acuzat ca se foloseste de aceasta problema a educatiei pentru a-si promova imaginea, Selly a precizat: "Eu am ales sa discut despre educatie, pentru ca vreau sa schimb ceva. Nu aveam nicio nevoie pentru beneficiul meu personal sa vin cu treaba asta, dar am simtit ca am o responsabilitate, pentru ca nimeni nu vorbeste despre educatie. Toata lumea gandeste pe termen scurt, toata lumea vrea salarii mari, vrea ajutoare sociale, toata lumea vrea sa fie mai bine acum. Nimeni nu realizeaza ca problemele pe care le avem in prezent provin tot din educatia precara pe care am avut-o".