Prima zi de scoala. Elevii s-au intors la ore, insa tot mai multi profesori sunt confirmati cu noul coronavirus

Luni, 14 Septembrie 2020, ora 13:44
2541 citiri
Prima zi de scoala. Elevii s-au intors la ore, insa tot mai multi profesori sunt confirmati cu noul coronavirus
Sursa: Pixabay

Prima zi de scoala s-a dovedit a fi una fara probleme pentru cei aproape 3 milioane de elevi care au revenit luni la cursuri. Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a confirmat in sedinta de guvern de la ora 13.00 ca numarul scolilor aflate in scenariul rosu a ramas acelasi, 263. Din nefericire, mai multe scoli din Constanta sau Timisoara au anuntat ca mai multi profesori au fost confirmati cu noul coronavirus.

Zece cadre didactice infectate cu COVID-19 la Constanta

Sorin Mihai, coordonatorul Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, impreuna cu George Niculescu, prefectul judetului Constanta au sustinut luni, 14 septembrie, o conferinta de presa cu tema deschiderii anului scolar 2020-2021.

In cadrul conferintei care a avut loc la Colegiul National Pedagogic "Constantin Bratescu" Constanta, Cristina Schipor, director executiv DSP Constanta a declarat ca "zece cadre didactice din cadrul preuniversitar si patru din cadrul universitar sunt infectate, iar trei contacti sunt carantinati".

Conform presei locale, cele mai multe cadre infectate cu coronavirus ar fi de la Liceul Teoretic "Ovidius".

Suceava: Inceperea cursurilor la o scoala amanata dupa ce doi profesori au fost confirmati cu COVID-19

Elevii scolii gimnaziale nr.4 din Suceava nu s-au prezentat in prima zi, dupa ce doua cadre didactice ale unitatii scolare au fost confirmate cu COVID 19. Directorul adjunct si un cadru didactic de la invatamantul primar au fost confirmati sambata, 12 septembrie, cu COVID-19 si au fost internati in Spitalul Judetean Suceava.

Conform presei locale, intreg corpul didactic al scolii, precum si personalul de ingrijire si auxiliar va fi testat in cursul zilei de luni, iar elevii vor afla miercuri daca se pot intoarce la scoala.

Colegiul Militar Breaza intra in scenariul rosu: Patru elevi au COVID-19

Colegiul Militar Breaza, doua scoli si patru gradinite din judetul Prahova intra in scenariul rosu din cauza unor infectari cu virusul SARS CoV-2. Cursurile vor fi mutate in mediul online timp de doua saptamani, anunta reprezentantii Prefecturii Prahova.

O sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta va avea loc pe parcursul zilei de luni, iar pe ordinea de zi figureaza suspendarea cursurilor si trecerea activitatii in mediul online pentru 14 zile la unitati scolare din Breaza si Gorgota, unde au fost depistate cazuri de COVID-19.

"Este vorba despre Colegiul Militar Breaza si doua scoli si patru gradinite din Gorgota. La Breaza sunt cel putin patru elevi infectati", au precizat reprezentantii Prefecturii Prahova.

Elevi si profesori de la trei licee din Alba Iulia, testati pozitiv

Elevi si profesori de la trei licee din Alba Iulia au fost testati pozitiv, in ultimele zile, cu COVID-19. Este vorba despre Seminarul Ortodox "Sfantul Simion Stefan", Colegiul National Militar "Mihai Viteazul" si Colegiul National "Horea, Closca si Crisan".

La Seminarul Ortodox "Sfantul Simion Stefan" din Alba Iulia inceputul anului scolar a fost amanat, dupa ce doi profesori au fost confirmati pozitiv cu COVID-19. Directorul Seminarului, preot Eugen Pintea, a precizat, duminica seara, ca va propune testarea tuturor profesorilor.

Cazuri de infectare cu COVID-19 au fost identificate in ultima saptamana si in randul elevilor de la Colegiul National "Horea, Closca si Crisan". Intr-o clasa de a XII-a sunt nu mai putin decat sase cazuri testate pozitiv. Toti sunt asimptomatici. Colegiul a amanat prezenta fizica a elevilor din clasa a XII-a pana dupa 21 septembrie, cand se asteapta sosirea mobilierului individual.

Situatia este mai complicata la Colegiul National Militar "Mihai Viteazul", unde patru elevi carte erau deja cazati in internatul scolii au fost confirmati cu coronavirus. Sunt elevi din Alba Iulia, Maramures, Mures si Arges. In cazul primilor trei elevi infectati, s-a facut o ancheta epidemiologica si au fost stabiliti, deocamdata, 20 de contacti - elevii care au dormit in spatii comune (trei dormitoare), care au fost izolati de restul tinerilor.

Elevii unei scoli din Olt fac cursuri exclusiv online, dupa ce un cadru didactic a fost confirmat cu COVID-19

Elevii unei scoli din judetul Olt fac cursuri exclusiv online dupa aparitia unei caz de COVID-19 in randul cadrelor didactice, iar alti 20 de dascali au intrat in izolare, dupa ce cu totii au participat la un consiliu profesoral. Masura este valabila timp de o saptamana.

Prefectura Olt a transmis, printr-un comunicat de presa, ca luni Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Olt a adoptat Hotararea nr. 31/14.09.2020 cu privire la intrarea in scenariul 3 de functionare a Scolii Gimnaziale Vadastrita din comuna Vadastrita, care presupune participarea tuturor prescolarilor si elevilor la activitati/lectii online. Masura se aplica pe o perioada de 7 zile.

"Decizia suspendarii cursurilor a fost adoptata in urma confirmarii, in data de 13.09.2020, a unui caz pozitiv din randul cadrelor didactice. Precizam ca, in urma anchetei epidemiologice desfasurata de catre Directia de Sanatate Publica Olt, un numar de 20 de cadre didactice au fost declarate contact direct, in urma participarii la sedinta Consiliului profesoral din data de 07.09.2020. Cadrele didactice in cauza se afla in izolare la domiciliu", a transmis Prefectura Olt.

Scenariul rosu pentru o scoala din Timisoara, dupa ce trei invatatoare au fost depistate cu coronavirus

Chiar cu o zi inainte de inceperea scolii, trei invatatoare de la Scoala Gimnaziala nr. 19 "Avram Iancu" din Timisoara au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Una dintre ele s-a intors din Grecia, unde se afla in vacanta. Alte cinci persoane care au intrat in contact direct cu cele depistate pozitiv se afla in izolare.

In sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis, convocata de prefectul Liliana Onet pe 13 septembrie, s-a decis ca unitatea sa intre in "scenariul rosu", adica de luni toti elevii vor invata exclusiv online. Hotararea are o valabilitate de 14 zile

Primarul Capitalei si sotul acesteia au incalcat restrictiile si au intrat in clasele de curs

Desi in acest an politicienii s-au limitat in a transmite mesaje online cu privire la inceputul anului scolar, primarul Capitalei, Gabriela Firea si sotul acesteia, Florentin Pandele s-au fotografiat impreuna cu cei doi copii ai lor in interiorul scolii, asta desi accesul parintilor este interzis.

"Da, toti parintii si copiii mici au acces, doar in grupuri de 5, pentru a prelua manuale. Noi ne-am dus foarte dimineata, pentru ca aveam o programare la doctor cu cei mici, nu era inca nimeni sosit in scoala. Nu am interactionat cu alti parinti sau elevi. Am purtat masti in interior. Le-am dat jos 30 de secunde pentru o fotografie", a declarat ulterior Gabriela Firea, confirmand astfel informatia.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#scoala, #rpima zi de scoala, #educatie, #covid, #coroanvirus , #ministrul Educatiei