Ridzi a depus cerere de gratiere: As vrea sa mai traiesc, as vrea sa imi pot creste copiii

Joi, 28 Mai 2015, ora 13:34
5387 citiri
Ridzi a depus cerere de gratiere: As vrea sa mai traiesc, as vrea sa imi pot creste copiii
Foto: captura YouTube

Monica Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului si Sportului, condamnata in luna februarie la 5 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, a depus, joi, cerere de gratiere la Administratia Prezidentiala.

Cererea a fost depusa la Cotroceni de sotul ei, Tiberiu Ridzi, primarul orasului Petrosani, Monica Iaccob Ridzi aflandu-se in inchisoare, informeaza B1TV.

Anterior, Monica Ridzi a depus si o cerere de intrerupere a pedepsei pe caz de boala, care se va judeca la inceputul lunii iunie la Tribunalul Ilfov.

"Motivul pentru care am recurs la aceasta ultima cale, este acela ca as vrea sa mai traiesc, as vrea sa imi pot creste copiii, sa ii sprijin in confruntarea cu bolile pe care le-au mostenit de la mine, dar si cu bolile obisnuite, care, in contextul medical pe care il prezinta, sunt infinit mai agresive si mai riscante pentru ei. Este speranta mea la viata. Speranta ca voi trai ultimele luni, ani sau cat va vrea Dumnezeu, alaturi de copiii mei, de familie.

Nu am incetat sa sper intr-un gest de clementa, pentru ca nu am antecedente penale si am avut o conduita ireprosabila, atat pe parcursul procesului in cadrul caruia am fost condamnata, dar si ulterior, in mediul carceral, nu am savarsit si nu am fost acuzata ca as fi savarsit vreo infractiune de coruptie, iar recuperarea prejudiciului la acoperirea caruia am fost obligata este asigurata pe deplin si garantata, prin valorificarea bunurilor pe care le detin, pe care s-a instituit sechestru asigurator", se arata, in cererea de gratiere publicata pe blogul Monicai Iacob Ridzi.

Intr-o interventie la postul B1TV, Tiberiu Ridzi a declarat ca el a depus in numele sotiei sale cererea de gratiere la Palatul Cotroceni si a precizat ca cele doua solicitari "nu se exclud".

El a explicat ca luarea unei decizii de intrerupere a pedepsei de catre Tribunalul Ilfov se prelungeste, iar intre timp "au aparut si alte afectiuni" de care sufera sotia sa.

"In aceste moment, cererea de gratiere ar fi singura solutie, pentru ca sotia mea sa aiba o sansa reala la viata, tinand cont de starea ei sa sanatate si de faptul ca avem copii foarte mici care au si mostenit o parte din afectiuni", a mai spus acesta, precizand ca in cazul sotiei sale "s-au acumulat si alte boli pe care inainte nu le avea".

Fostul presedinte Traian Basescu a facut foarte putine gratieri si nu a gratiat nici o persoana condamnata pentru fapte de coruptie. De asemenea, presedintele Klaus Iohannis a declarat in repetate randuri, dupa preluarea mandatului, ca pe parcursul mandatului sau nu va gratia nici o persoana condamnata pentru coruptie.

Cererea de gratiere va fi, cel mai probabil, trimisa pentru avizare la Ministerul Justitiei.

Pe de alta parte, daca Tribunalul Ilfov va accepta intreruperea pedepsei in baza expertizei medicale efectuate, Monica Iacob Ridzi va putea sa ramana un numar de luni acasa si sa isi continue tratamentul, urmand ca starea sanatatii ei sa fie reevaluata ulterior.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ridzi cerere gratiere , #arestata