Monica Iacob Ridzi si-a dat demisia din PDL (Video)

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 10:40
5665 citiri
Monica Iacob Ridzi si-a dat demisia din PDL (Video)

Deputatul Monica Iacob Ridzi si-a dat demisia din PDL, miercuri, urmand sa activeze ca parlamentar independent, pana la finalul mandatului.

Potrivit Mediafax, Iacob Ridzi a declarat ca PDL a devenit "un partid al dublei masuri".

Aceasta a explicat ca atitudinea partidului a fost dura, in cazul sau, in timp ce in alte situatii, mai grave, a aratat toleranta.

"La sfarsitul acestei saptamani voi face o conferinta de presa la Petrosani, pentru ca doresc sa anunt colegiul si locuitorii din colegiu care m-au ales motivele acestei demisii", a mai spus deputatul.

Monica Iacob Ridzi le-a multumit acelor colegi care i-au ramas aproape si si-a inaintat demisia presedintelui partidului, Vasile Blaga.

Toader: Monica Iacob Ridzi are o problema cu Justitia

Liderul grupului democrat-liberal din Camera Deputatilor, Mircea Toader, a comentat demisia lui Ridzi, apreciind ca a fost vorba despre "un act unilateral".

"Este dreptul oricarui parlamentar sa-si aleaga viitorul politic. Am primit la Cabinet la mine demisia din grup a doamnei Monica Ridzi. Din punct de vedere parlamentar, eu apreciez activitatea doamnei Monica Ridzi. Motivul este unul personal, iar cel mai important lucru e ca a luat o decizie acum, la sfarsit de mandat, si dupa cate stiu si-a depus demisia si din partid la presedintele partidului. Sigur ca, atunci cand pleci, te gandesti ce drum politic vei parcurge, cred ca a facut o analiza personala, e o decizie care ii apartine.

Doamna Monica Iacob Ridzi are o problema cu Justitia. Toti am declarat ca cei care vor candida pe viitor trebuie sa aiba o pozitie sigura in ceea ce priveste integritatea. Cei care sunt trimisi in judecata nu mai pot fi membri la noi, nu mai pot candida la parlamentare (...) Atata timp cat nu s-a adresat grupului nostru, ci s-a adresat catre partid, trebuie sa isi motiveze singura afirmatiile", a declarat Mircea Toader.

La randul sau, presedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat, miercuri, pentru Mediafax, ca Monica Ioacob Ridzi nu mai putea candida pe listele partidului deoarece este trimisa in judecata si nu mai respecta astfel criteriile Comisiei de etica ale aliantei de centru-dreapta.

"Am avut o discutie azi dimineata cu doamna deputat si i-am spus ca noi respectam criterii de integritate asa cum au fost formulate de Comisia de etica a coalitiei, pentru ca ele, de altfel, sunt prinse in codul etic al PDL. Doamna Ridzi este trimisa in judecata si asta inseamna cu nu mai poate candida, pentru ca asta este din punctele codului etic. Doamna Ridzi si-a exprimat intentia de a mai candida", a spus Vasile Blaga.

Procesul pentru abuz in serviciu si suspendarea din PDL

Monica Iacob Ridzi a depus o cerere de autosuspendare din PDL, in luna februarie 2011, ea fiind suspendata din partid la inceputul lunii martie 2011, dupa ce DNA a trimis-o in judecata.

Fostul ministru al Tineretului si Sportului a fost trimisa in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru abuz in serviciu si fals intelectual in legatura cu organizarea Zilei Tineretului, in 2009, la Costinesti.

Procurorii au sustinut ca Monica Iacob Ridzi, in calitate de ordonator principal de credite, a hotarat ca, sub pretextul realizarii unor manifestari de amploare la nivel national dedicate Zilei Nationale a Tineretului si externalizarii serviciilor de organizare aferente, sa atribuie ilegal unor firme private contracte de prestari servicii avand acest obiect.

"Fostul ministru al Tineretului si Sporturilor a hotarat, de asemenea, in mod unilateral, ca evenimentele sa fie organizate in locatii din Bucuresti, Costinesti si 39 resedinte de judet, in care cunostea ca structurile proprii ale ministerului ori alte entitati publice sau private vor desfasura manifestari de acest gen", au mai spus procurorii.

Potrivit sursei citate, prejudiciul produs de Ridzi in acest dosar se ridica la 2,7 milioane de lei. Audierile in cazul Monicai Iacob Ridzi au inceput in luna februarie 2012.

#Monica Iacob Ridzi demisie PDL, #Iacob Ridzi demisionat PDL, #demisii PDL , #demisie