Cazul Ridzi, discutat in sedinta secreta de deputatii juristi

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 16:27
838 citiri
Cazul Ridzi, discutat in sedinta secreta de deputatii juristi
Foto: evz.ro

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a luat, marti, in discutie solicitarea DNA de incuviintare a perchezitiei informatice in cazul fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, in absenta acesteia, iar lucrarile nu sunt publice.

Deputatul UDMR Mate Andras a propus ca discutiile in cazul Ridzi sa se desfasoare intr-o sedinta secreta, avand in vedere posibilitatea ca, pe parcursul dezbaterilor, vor fi facute referiri la date cu caracter personal din dosarul DNA pe numele fostului ministru.

"Nu e cazul ca sedinta sa fie secreta. Nimic din rechizitoriul prezentat in plen nu a ramas necunoscut publicului. Nu vad de ce sa ne formalizam acum", a ripostat liberala Alina Gorghiu.

La randul sau, deputatul PD-L Mihail Boldea a sustinut ca sedinta ar trebui sa fie secreta avand in vedere ca deputatii juristi au la dispozitie o prevedere regulamentara care creeaza aceasta posibilitate.

In final, propunerea lui Andras a fost adoptata, in favoarea acesteia votand atat PD-L, UDMR si minoritatile cat si reprezentantii PSD. "Impotriva" s-au exprimat doar liberalii.

Pe 10 februarie 2010, ministerul Justitiei a trimis presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie de incuviintare a unei perchezitii informatice in dosarul Monicai Iacob Ridzi.

Solicitarea DNA a fost facuta pentru ca procurorii sa poata continua cercetarile in dosarul 147/P/2009, in care s-a dispus inceperea urmaririi penale la 11 august 2009, pe numele Monicai Iacob Ridzi.

Pe 16 februarie, procurorul general al Romaniei a solicitat Camerei declansarea procedurilor pentru inceperea urmaririi penale fata de fostul ministru Monica Iacob Ridzi, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals intelectual.

Solicitarea procurorului general vine dupa ce Directia Nationala Anticoruptie i-a trimis lui Kovesi o cerere in urma careia aceasta urma sa decida daca va sesiza Parlamentul pentru avizul de urmarire penala in cazul Ridzi, pentru un nou contract al Ministerului Tineretului si Sportului.

Directia Nationala Anticoruptie sustine ca in intervalul aprilie - iunie 2009 Monica Iacob Ridzi a dispus, prin incalcarea atributiilor care ii reveneau in calitate de ministru, achizitionarea de catre Ministerul Tineretului si Sportului a unor produse electronice de la SC Carpatik Impex SRL Gaesti si SC Calin SRL Curtea de Arges, in conditiile in care aceste categorii de bunuri erau excluse de la achizitionare prin prevederile Ordonantei 34/2009, nu au existat estimari bazate pe raportul necesitate-pret si note de fundamentare intocmite de compartimentul de specialitate, care sa contina particularitatile tehnice ale bunurilor iar preturile de achizitie au fost supraevaluate, potrivit DNA.

Prin fapta descrisa a fost prejudiciat patrimoniul Ministerului Tineretului si Sportului cu o suma de aproximativ 100.000 lei, reprezentand diferenta dintre pretul de achizitie al bunurilor si pretul la care fusesera obtinute de catre societatile mentionate, si a creat un avantaj partimonial in acelasi cuantum celor doua societati comerciale.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Monica Iacob Ridzi DNA, #perchezitie informatica , #deputat