Deputatii au respins extinderea urmaririi penale in dosarul Ridzi (Video)

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 20:45
3838 citiri
Deputatii au respins extinderea urmaririi penale in dosarul Ridzi (Video)

Depuatii au respins extinderea urmaririi penale si efectuarea perchezitiei electronice in cazul dosarului parlamentarului PD-L Monica Iacob Ridzi.

Pentru efectuarea perchezitiei informatice si extindere a urmaririi penale au votat un numar de 99 parlamentari, iar impotriva s-au pronuntat 109 deputati.

Monica Iacob Ridzi este cercetata penal pentru acordarea mai multor contracte fara licitatie in perioada cand a detinut functia de ministru al Tineretului si Sportului.

Inainte de vot, Monica Iacob Ridzi a declarat ca situatiile prezentate de procurori in dosarele sale sunt "profund nereale si contin inadvertente evidente".

Aceasta le-a cerut deputatilor prezenti sa nu cedeze impulsului de a face din ea "exemplul necesar demonstrarii vointei de lupta impotriva marii coruptii".

"Sunt pentru a doua oara in fata dvs, pe fondul unor solicitari ale procurorilor DNA si va recunosc, rolul meu e cu mult mai dificil astazi decat prima data. Daca in iulie 2009, eu insami v-am cerut sa incuviintati cererea de incepere a urmaririi penale fata de mine, in controversatul dosar legat de evenimentele de la 2 mai, de aceasta data, pe fondul unor derapaje evidente ale activitatii de urmarire penala, va solicit sa tineti cont de votul comisiei juridice de respingere a cererilor ministerului public", si-a inceput deputatul interventia din plen, marti.

Monica Iacob Ridzi a afirmat ca votul asupra avizelor DNA trebuie sa se bazeze exclusiv pe actele dosarului, pe necesitatea si oportunitatea desfasurarii unei anchete corecte, "nonsicanatorii la adresa unui fost minsitru" si ca ar trebui sa primeze exclusiv ratiunile de ordin juridic, informeaza agentia de stiri Newsin.

"O abordare diferita a acestei teme ar conduce la un dublu risc: Parlamentul (...) si-ar insusi ori ar asimila abuzuri, incalcari ale legii ori necorcondante metodologice ale puterii judecatoresti. Al doilea risc ar fi ca un precedent astfel creat ar genera pentru viitor decizii similare inacceptabile si cu eventuale consecinte mult mai grave", a sustinut Ridzi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Monica Iacob Ridzi, #respingere extindere urmarire penala, #respingere efectuare perchezitie electronica , #deputat