Deputatii au respins extinderea urmaririi penale in dosarul Ridzi (Video)

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 20:45
3679 citiri
Deputatii au respins extinderea urmaririi penale in dosarul Ridzi (Video)

Depuatii au respins extinderea urmaririi penale si efectuarea perchezitiei electronice in cazul dosarului parlamentarului PD-L Monica Iacob Ridzi.

Pentru efectuarea perchezitiei informatice si extindere a urmaririi penale au votat un numar de 99 parlamentari, iar impotriva s-au pronuntat 109 deputati.

Monica Iacob Ridzi este cercetata penal pentru acordarea mai multor contracte fara licitatie in perioada cand a detinut functia de ministru al Tineretului si Sportului.

Inainte de vot, Monica Iacob Ridzi a declarat ca situatiile prezentate de procurori in dosarele sale sunt "profund nereale si contin inadvertente evidente".

Aceasta le-a cerut deputatilor prezenti sa nu cedeze impulsului de a face din ea "exemplul necesar demonstrarii vointei de lupta impotriva marii coruptii".

"Sunt pentru a doua oara in fata dvs, pe fondul unor solicitari ale procurorilor DNA si va recunosc, rolul meu e cu mult mai dificil astazi decat prima data. Daca in iulie 2009, eu insami v-am cerut sa incuviintati cererea de incepere a urmaririi penale fata de mine, in controversatul dosar legat de evenimentele de la 2 mai, de aceasta data, pe fondul unor derapaje evidente ale activitatii de urmarire penala, va solicit sa tineti cont de votul comisiei juridice de respingere a cererilor ministerului public", si-a inceput deputatul interventia din plen, marti.

Monica Iacob Ridzi a afirmat ca votul asupra avizelor DNA trebuie sa se bazeze exclusiv pe actele dosarului, pe necesitatea si oportunitatea desfasurarii unei anchete corecte, "nonsicanatorii la adresa unui fost minsitru" si ca ar trebui sa primeze exclusiv ratiunile de ordin juridic, informeaza agentia de stiri Newsin.

"O abordare diferita a acestei teme ar conduce la un dublu risc: Parlamentul (...) si-ar insusi ori ar asimila abuzuri, incalcari ale legii ori necorcondante metodologice ale puterii judecatoresti. Al doilea risc ar fi ca un precedent astfel creat ar genera pentru viitor decizii similare inacceptabile si cu eventuale consecinte mult mai grave", a sustinut Ridzi.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...