Monica Iacob-Ridzi: Nu libertatii la manipulare

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 10:00
2521 citiri
Monica Iacob-Ridzi: Nu libertatii la manipulare
Foto:Ziare.com/Marius Mitrache

Deputatul PDL de Valea Jiului, Monica Iacob-Ridzi, considera ca romanii au nevoie de unitate in aceasta perioada, insa spune ca asistam la multa manipulare.

"Este trist cum unii reprezentanti ai poporului inteleg sa ponegreasca aceasta data. Si este si mai trist cum acestia, mistuiti de dorinta arzatoare de a ajunge la putere, ataca insasi fiinta nationala prin invrajbirea romanilor si suprimarea unitatii in favoarea discordiei. Romania este un stat democratic in care libertatea la expresie este garantata prin lege, insa nu si libertatea la manipulare!", scri Monica Iacob-Ridzi.

De Ziua Unirii Principatelor, Monica Iacob-Ridzi este de parere ca, acum, cand Romania se afla in plin proces de reforma, numai "uniti vom razbi mai usor!".

"Acum 153 de ani romanii din Moldova si Tara Romaneasca au dat act de curaj si au produs schimbarea! Alegeau sa isi asume responsabilitatea de a fi uniti impotriva a tot ceea ce se intampla in jur, pentru a avea o tara a lor. Astazi este 24 Ianuarie, din nou. Si, desi romanii ar trebui sa fie impreuna, uniti, sa celebreze momentul istoric de la 1859, acestia sunt incurajati de vocile opozitiei sa se implice intr-o lupta politica a ambitiei, care duce la dezbinare.

Niciun lucru bun, corect, de perspectiva nu se realizeaza usor! Intotdeauna in fata unui moment istoric, dupa cum este si reformarea statului roman, se vor ridica voci care vor incerca sa-l amane. Tocmai de aceea, si din respect pentru stramosii nostri, trebuie sa facem diferenta intre greutatile specifice perioadei de reforma pe care o traversam si promisiunile iluzorii facute in interes pur politic. Nu putem "arde" etape, dupa cum nici nu ne putem lasa amagiti de alternativa de "mai bine" a unor politicieni care nu ofera solutii, ci doar iluzii", adauga fostul ministru al Tineretului si Sportului.

Ridzi mai considera ca Romania se afla intr-un moment de rascruce, in care are nevoie de unitatea cetatenilor sai.

"Reforma inseamna evolutie si viitor. Nu ne putem intoarce in trecut. Asadar, 'haideti sa dam mana cu mana' si sa nu ne lasam amagiti! Romania se afla intr-un moment de rascruce! Si da, Romania are nevoie de noi uniti pentru a trece cu bine peste provocarile de astazi!" conchide Monica Iacob-Ridzi.

Citește și:
Deputații au mărit lefurile primarilor însă nu și pe cele ale parlamentarilor. USR anunță că atacă legea la CCR
Deputații au mărit lefurile primarilor însă nu și pe cele ale parlamentarilor. USR anunță că atacă legea la CCR
Camera Deputaților a adoptat marți, 27 septembrie, proiectul de lege privind majorarea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene, cu 168 de...
Circ în Parlament: aleșii, la un pas să se ia la bătaie când discutau despre majorarea salariilor. George Simion a stins lumina în sală
Circ în Parlament: aleșii, la un pas să se ia la bătaie când discutau despre majorarea salariilor. George Simion a stins lumina în sală
Parlamentarii din Comisia de Muncă s-au certat marți, 27 septembrie, și mai aveau puțin și se luau la bătaie în timp ce se discuta despre mărirea salariilor primarilor, viceprimarilor și...