Monica Iacob-Ridzi: Nu libertatii la manipulare

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 10:00
2521 citiri
Monica Iacob-Ridzi: Nu libertatii la manipulare

Deputatul PDL de Valea Jiului, Monica Iacob-Ridzi, considera ca romanii au nevoie de unitate in aceasta perioada, insa spune ca asistam la multa manipulare.

"Este trist cum unii reprezentanti ai poporului inteleg sa ponegreasca aceasta data. Si este si mai trist cum acestia, mistuiti de dorinta arzatoare de a ajunge la putere, ataca insasi fiinta nationala prin invrajbirea romanilor si suprimarea unitatii in favoarea discordiei. Romania este un stat democratic in care libertatea la expresie este garantata prin lege, insa nu si libertatea la manipulare!", scri Monica Iacob-Ridzi.

De Ziua Unirii Principatelor, Monica Iacob-Ridzi este de parere ca, acum, cand Romania se afla in plin proces de reforma, numai "uniti vom razbi mai usor!".

"Acum 153 de ani romanii din Moldova si Tara Romaneasca au dat act de curaj si au produs schimbarea! Alegeau sa isi asume responsabilitatea de a fi uniti impotriva a tot ceea ce se intampla in jur, pentru a avea o tara a lor. Astazi este 24 Ianuarie, din nou. Si, desi romanii ar trebui sa fie impreuna, uniti, sa celebreze momentul istoric de la 1859, acestia sunt incurajati de vocile opozitiei sa se implice intr-o lupta politica a ambitiei, care duce la dezbinare.

Niciun lucru bun, corect, de perspectiva nu se realizeaza usor! Intotdeauna in fata unui moment istoric, dupa cum este si reformarea statului roman, se vor ridica voci care vor incerca sa-l amane. Tocmai de aceea, si din respect pentru stramosii nostri, trebuie sa facem diferenta intre greutatile specifice perioadei de reforma pe care o traversam si promisiunile iluzorii facute in interes pur politic. Nu putem "arde" etape, dupa cum nici nu ne putem lasa amagiti de alternativa de "mai bine" a unor politicieni care nu ofera solutii, ci doar iluzii", adauga fostul ministru al Tineretului si Sportului.

Ridzi mai considera ca Romania se afla intr-un moment de rascruce, in care are nevoie de unitatea cetatenilor sai.

"Reforma inseamna evolutie si viitor. Nu ne putem intoarce in trecut. Asadar, 'haideti sa dam mana cu mana' si sa nu ne lasam amagiti! Romania se afla intr-un moment de rascruce! Si da, Romania are nevoie de noi uniti pentru a trece cu bine peste provocarile de astazi!" conchide Monica Iacob-Ridzi.

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...