Udrea ii explica lui Basescu problema Ridzi: PD-L nu este un partid de sfinti

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 19:55
5113 citiri

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, i-a raspuns, joi, sefului statului, care i-a criticat dur pe democrat-liberali pentru modul in care au gestionat cazul fostului ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi.

Astfel, Udrea spune ca PD-L nu e nici un partid perfect si nici unul "de sfinti", adaugand, insa, ca ar trebui introduse criterii de selectie a membrilor astfel incat sa nu fie promovati oameni asupra carora planeaza suspiciuni de coruptie.

"Nu PD-L este principalul subiect atunci cand vine vorba de coruptie. PD-L nu este un partid de oameni perfecti, de sfinti", a declarat ministrul, dupa ce presedintele Traian Basescu a apreciat "inadmisibila" actiunea PD-L de a o feri pe Monica Iacob Ridzi de cercetarea DNA, scrie Gandul.

"Partidul a crescut mult in ultimii ani. Sunt si oameni care fac greseli. Ar trebui introduse criterii de selectare, promovare a membrilor de partid pentru a nu ajunge pe functii oameni asupra carora planeaza suspiciuni de coruptie. Insa o simpla suspiciune nu este suficient ca cineva sa fie acuzat de coruptie", a adaugat Elena Udrea.

De asemenea, ministrul Turismului a mai aratat ca problema coruptiei ca nu este una intalnita doar in politica.

PSD: PD-L a facut zid in jurul lui Ridzi

"Coruptia este una dintre problemele pe care le avem in Romania, motiv pentru care avem si MCV (mecanismul de cooperare si verificare - n. red.) pe justitie", a mai spus Udrea.

Ea a mai spus ca nu cunoaste care au fost argumentele care au stat la baza votului, insa "este bine totdeauna sa lasi justitia sa isi faca treaba, tocmai pentru a nu crea suspiciuni", comentand votul dat de PD-L in cazul Ridzi in Camera Deputatilor.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins, marti, prin vot efectuarea perchezitiei informatice si extinderea urmaririi penale in cazul fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi.

Deputatii juristi au respins solicitarile DNA in cazul Ridzi

Presedintele comisiei, democrat-liberalul Daniel Buda, a anuntat la finalul sedintei in care s-au luat aceste decizii ca votul a fost secret si a subliniat ca decizia este consultativa, plenul fiind suveran in acest caz.

Presedintele Traian Basescu a criticat, miercuri seara, la Televiziunea Nationala, PD-L pentru actiunea "inadmisibila" din cazul fostului ministru Monica Iacob Ridzi, spunand ca "slabiciunea" deputatilor fata de problemele de sanatate ale acesteia nu justifica "blocajul" creat de Comisia juridica si spera ca "plenul va fi mai intelept".

Seful statului a acuzat PD-L ca nu mai are aceleasi atitudini anticoruptie pe care le avea pe vremea cand era el seful formatiunii si a dat drept exemplu votul din Comisia Juridica impotriva perchezitionarii Monicai Iacob Ridzi.

Basescu, despre "tara de mamicute si bebelusi", minciunile lui Geoana si viitorul lui Boc

"Am tinut mult la Monica Ridzi ca tanar politician, dar nimic nu justifica lipsa unui vot care sa extinda ancheta(...)Oricum au votat pentru a da voie DNA sa continue cazul in vara lui 2009. Iar faptul ca s-au opus extinderii pe sistemul informatic e ridicola. E o prostie ca n-au avizat extinderea. Nu le accept si nu le scuz actiunea", a spus Basescu, care crede a ca fost o forma de solidaritate.

Roberta Anastase: "Vom vota asa cum am votat de fiecare data"

Presedintele Camerei, Roberta Anastase, sustine ca deputatii PD-L vor vota "asa cum au votat de fiecare data".

"Comisia juridica isi da un punct de vedere, dar nu este un raport pe care se voteaza in plen. La votul in plen, ca de fiecare data, se supune solicitarea facuta de Parchet, deci noi vom vota pe solicitarea facuta de Parchet, ne vom exprima opinia, in timp ce pozitia Comisiei juridice o luam ca pe un punct de vedere. Niciodata nu am incercat sa comentez opiniile domnului presedinte. Stiu doar ca probabil saptamana viitoare vom avea un vot in plen si ne vom exprima pe ambele solicitari", a spus Anastase.

In privinta perchizitiei informatice, democrat-liberala a aratat ca procurorii "au umblat deja in calculatorul doamnei Ridzi".

Mihail Hardau: "Presedintele da dovada de un fler politic deosebit"

La randul sau, senatorul PD-L Mihail Hardau considera intemeiate criticile presedintelui privind lipsa masurilor anticoruptie in interiorul PD-L, senatorul sustinand ca seful statului da dovada de "un fler politic deosebit".

"Eu cred ca nu este corect sa schimbam pe coruptii lor cu coruptii nostri. Aceasta nu este in regula", a spus democrat-liberalul. In opinia sa, decizia Comisiei juridice reprezinta "un exces de zel din partea Parlamentului. (...) In cazul Ridzi, procesele de stabilire a vinovatiei sau nevinovatiei nu se fac in Parlament".

Democrat-liberala Carmen Axenie, membru in Comisia juridica, a afirmat ca votul pe care l-a dat a fost unul "juridic, nu politic".

"Sunt de acord cu Traian Basescu, moral are perfecta dreptate. Din punct de vedere juridic, eu am votat corect", a spus Axenie.

Colegul sau de partid, Mihail Boldea, membru si el in Comisia juridica, a spus ca "seful statului are dreptate din punct de vedere politic". La votul din plen, Boldea a declarat ca se va abtine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#traian basescu coruptie pdl, #udrea pdl partid sfinti, #Monica Ridzi DNA, #coruptie PDL , #deputat