Doi directori si un consilier al lui Ridzi, pusi sub acuzare de DNA

Joi, 23 Iulie 2009, ora 16:55
1336 citiri
Doi directori si un consilier al lui Ridzi, pusi sub acuzare de DNA

Doi directori din cadrul Ministerului Tineretului si Sportului si un consilier al fostului ministru Monica Iacob Ridzi se afla printre cele sase persoane puse sub acuzare de procurorii DNA in dosarul "2 mai".

Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba de directorul economic din minister, Paul Diaconu, directorul de achizitii, Marius Marcuta, si Ioana Virsta, ultima fiind consiliera lui Ridzi. Toti cei trei s-au prezentat, miercuri, la DNA pentru a afla acuzatiile, au mai declarat sursele citate.

Procurorul sef al DNA, Daniel Morar, a cerut procurorului general inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Sportului Monica Iacob Ridzi. Procurorul general Laura Kovesi a explicat ca, dupa ce va fi studiat dosarul, va trimite o scrisoare Parlamentului in care va cere avizul pentru inceperea urmaririi penale.

Morar a mentionat ca fostul ministru al Sportului a dat declaratii la DNA inainte de a demisiona si ca in acest dosar au fost invinuite sase persoane.

"A trecut pe la DNA si acest dosar fara ca presa sa stie pana acum. Au fost pusi sub invinuire sase oameni si s-au instituit sechestre asupra unor conturi si in urma cu doua zile am trimis dosarul procurorului general pentru a cere Camerei Deputatilor urmarirea penala impotriva fostului ministru", a spus Daniel Morar.

Monica Iacob Ridzi a demisionat pe 24 iulie din functia de ministru al Tineretului si Sportului, dupa ce a fost acuzata de nereguli in cheltuirea sumei de 630.000 de euro din bugetul ministerului, pentru organizarea "Zilei Tineretului".

Raportul intocmit de Comisia parlamentara de ancheta in cazul Ridzi precizeaza ca, prin incheierea contractelor de achizitie publica legate de Ziua Tineretului, Ministerul Tineretului si Sportului a incalcat legea, pentru ca a combinat, in cadrul aceluiasi contract, servicii recreative cu servicii de publicitate.

Comisia de ancheta a constatat ca s-au incalcat prevederile legislatiei in vigoare, care interzice divizarea unui contract de achizitie publica in mai multe contracte distincte de valoare mai mica.

De asemenea, raportul final al Comisiei mai arata ca MTS a contractat firmele prestatoare de servicii - Artisan si Mark - fara ca membrii Comisiei de receptie sa faca o evaluare cantitativa sau calitativa a materialelor de prezentare si promovare in cadrul evenimentului de divertisment.

In aceste conditii, membrii Comisiei parlamentare de ancheta spun ca ministrul Monica Iacob Ridzi a dat dovada de "lipsa totala de responsabilitate, de preocupare asupra modului in care banii publici au fost cheltuiti si chiar de o rea credinta".

Comisia a concluzionat ca nu au fost respectate clauzele contractuale sau obligatia de verificare a modului de cheltuire a banului public, de catre reprezentantii Ministerului Tineretului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Monica Iacob Ridzi, #Ridzi Ziua Tineretului, #Ridzi urmarire penala, #Ridzi bani scandal , #dosar penal