Procesul fostului ministru Monica Iacob Ridzi, amanat cu o luna

Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 15:36
1137 citiri
Procesul fostului ministru Monica Iacob Ridzi, amanat cu o luna

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au amanat, miercuri, pentru 24 octombrie, procesul in care fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, este acuzata de procurorii DNA de abuz in serviciu si fals intelectual, in legatura cu organizarea Zilei Tineretului in 2009 la Costinesti.

In acest dosar, au mai fost trimisi in judecata mai multi angajati din Ministerul Tineretului si Sportului. De asemenea, au mai fost trimisi in judecata si Bogdan Petre Iacobescu, asociat si administrator la SC Artisan Consulting SRL si SC Compania de Publicitate Mark SRL, George Razvan Nica Udangiu, asociat si administrator la aceeasi societate, si Marius Cristian Negrea, asociat si administrator la SC Compania de Publicitate Mark SRL.

Procurorii sustin ca Monica Iacob Ridzi, in calitate de ordonator principal de credite, a hotarat ca, sub pretextul realizarii unor manifestari de amploare la nivel national dedicate Zilei Nationale a Tineretului si externalizarii serviciilor de organizare aferente, sa atribuie ilegal unor firme private contracte de prestari servicii avand acest obiect.

"A fost alocata, in acest scop, societatilor comerciale Artisan Consulting SRL si Compania de Publicitate Mark SRL, suma de aproximativ 3.120.000 lei, o valoare mult mai mare decat cea solicitata si aprobata prin buget pentru acest eveniment. Fostul ministru al Tineretului si Sporturilor a hotarat, de asemenea, in mod unilateral, ca evenimentele sa fie organizate in locatii din Bucuresti, Costinesti si 39 resedinte de judet, in care cunostea ca structurile proprii ale ministerului ori alte entitati publice sau private vor desfasura manifestari de acest gen", sustin procurorii.

Prejudiciul produs de Ridzi in acest dosar se ridica la 2,7 milioane lei.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...