Stolojan: PD-L nu se va opune anchetei penale in cazul Ridzi

Joi, 23 Iulie 2009, ora 12:46
1174 citiri
Stolojan: PD-L nu se va opune anchetei penale in cazul Ridzi

PD-L nu se opune anchetei penale in cazul Monicai Iacob Ridzi, asadar deputatii partidului vor vota, daca va fi cazul, ca dosarul sa ajunga in justitie, a anuntat, joi, Theodor Stolojan.

"Imi doresc ca aceasta ancheta penala sa se efectueze cat mai rapid si sa se ajunga la o concluzie a Parchetului, sa aflam ce s-a intamplat cu banul public. Noi nu ne vom opune anchetei penale, nu Parlamentul trebuie sa stabileasca daca cineva este vinovat. Daca cererea de urmarire penala va ajunge in plenul Camerei, sunt convins ca parlamentarii PD-L vor vota ca dosarul sa ajunga in justitie, numai asa Monica Iacob Ridzi poate sa-si dovedeasca nevinovatia", a declarat Stolojan.

Liderul PD-L a adaugat ca liderii partidului aveau cunostinta de faptul ca fostul ministru al Tineretului a fost audiat de DNA, dar ca personal a aflat miercuri de decizia DNA, din presa. Stolojan a apreciat ca imaginea PD-L era deja afectata de subiectul Ridzi, iar decizia DNA de a cere inceperea urmaririi penale impotriva fostului ministru PD-L, nu contribuie neaparat la erodarea acestei imagini.

Intrebat daca Monica Iacob Ridzi isi va pastra functia de presedinte al organizatiei de tineret, dupa decizia DNA, Theodor Stolojan a raspuns ca, "deocamdata, doamna Ridzi beneficiaza de prezumtia de nevinovatie", la ora actuala procedurile fiind in curs de derulare.

Stolojan a atras atentia asupra faptului ca in toate ministerele din Romania, banul public este angajat fara licitatii, fapt ce ar trebui sa se intample doar in cazuri absolut exceptionale.

"In Romania, banul public este cheltuit cu multa usurinta, oriunde se fac cheltuieli care nu isi iau rostul . Facem chermeze in an de criza, facem tot felul de zapaceli artistice, in timp ce oamenii nu-si incaseaza salariile. Aceasta opinie am exprimat-o si in cadrul partidului.

Nu trebuie sa mai angajam banul public fara licitatii, decat in cazuri absolut exceptionale. Aceasta problema este peste tot, la orice minister va duceti sunt probleme serioase de angajare a banului public. Situatiile exceptionale in care s-ar putea renunta la licitatii sunt cutremure sau alte calamitati" a declarat Stolojan.

DNA a cerut procurorului general inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Sportului Monica Iacob Ridzi, a declarat, la Realitatea TV, procurorul sef Daniel Morar. Procurorul general Laura Kovesi a explicat ca dupa ce va fi studiat dosarul, va trimite o scrisoare Parlamentului in care va cere avizul pentru inceperea urmaririi penale.

Morar a mentionat ca fostul ministru al Sportului a dat declaratii la DNA inainte de a demisiona si ca in acest dosar au fost invinuite sase persoane. "A trecut pe la DNA (Monica Ridzi - n.r.) si acest dosar fara ca presa sa stie pana acum. Au fost pusi sub invinuire sase oameni si s-au instituit sechestre asupra unor conturi si in urma cu doua zile am trimis dosarul procurorului general pentru a cere Camerei Deputatilor urmarirea penala impotriva fostului ministru', a spus Daniel Morar.

Monica Iacob Ridzi a demisionat pe 24 iunie din functia de ministru al Tineretului si Sportului, dupa ce a fost acuzata de nereguli in cheltuirea sumei de 630.000 de euro din bugetul ministerului, pentru organizarea "Zilei Tineretului".

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#urmarire penala Ridzi, #Morar Ridzi urmarire penala, #sase angajati MTS DNA, #scandal Ridzi bani , #dosar penal