Un fost director din Ministerul Tineretului si-a recunoscut vina in dosarul Ridzi

Luni, 12 Ianuarie 2015, ora 22:58
6221 citiri
Un fost director din Ministerul Tineretului si-a recunoscut vina in dosarul Ridzi

Fostul director economic din Ministerul Tineretului si Sportului, Paul Diaconu, inculpat in dosarul Monicai Ridzi, a spus, luni, la o noua audiere la instanta suprema, ca fostul ministru i-a spus ca organizarea evenimentului de 2 Mai din 2009 este o chestiune politic asumata.

Completul de cinci judecatori al instantei supreme a reluat, luni, dezbaterile in dosarul de coruptie al fostului ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi, aflat in faza apelurilor, dupa ce o prima instanta i-a condamnat la pedepse cu executare sau suspendare pe toti cei din dosar.

La termenul de luni al procesului, doi dintre inculpati - fosta consiliera a lui Ridzi, Ioana Elena Varsta, si fostul director general al Directiei Generale Economice si Resurse Umane a MTS (martie - septembrie 2009) Paul Diaconu - au dat noi declaratii in cauza.

Monica Iacob Ridzi, condamnata la 5 ani de inchisoare cu executare

Diaconu a recunoscut ca a gresit si a pus actiunile sale pe seama indemnurilor si asigurarilor date de fostul ministru.

"Prima fapta pe care mi-o reprosez a fost ca l-am ajutat pe inculpatul Iacobescu, la cererea doamnei Varsta, sa intocmeasca oferta tehnica pentru evenimentul de la Costinesti. Am purtat discutii atat cu doamna Ridzi, cat si cu sefa de cabinet, doamna Cazan, le-am spus sa oprim aceasta achizitie, intrucat nu mai este timp, dar doamna Ridzi a zis ca este imposibil, ca este un act asumat in fata Guvernului sau a partidului, nu mai stiu.

Afirmatia s-a dovedit reala, deoarece in cateva zile s-a schimbat un articol din actul normativ de infiintare a ministerului, pentru a putea organiza acest eveniment", a declarat Diaconu in fata judecatorilor ICCJ.

Acesta a mai aratat ca isi reproseaza faptul ca a acceptat sa faca parte din comisia de receptie, in conditiile in care nu avea experienta necesara si nici nu mai facusem parte dintr-o astfel de comisie.

"Sefa de cabinet Ioana Cazan m-a chemat la birou si mi-a spus ca trebuie sa receptionez evenimentele. De aceea nu cer sa fiu achitat si nici nu merit. Nu m-am ocupat de valoarea tranzactiei, ci doar de incadrarea ei bugetara. Am facut niste depuneri succesive de bani, pentru a acoperi valoarea prejudiciului - am obtinut un cont de la ANAF unde am depus bani si voi mai depune, pentru ca scopul meu nu este sa ma sustrag", a mai sustinut Diaconu, in noua declaratie data judecatorilor.

Monica Iacob Ridzi, fost ministru PDL, s-a inscris in UNPR - ce functie a primit

Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi a fost condamnata, in 27 ianuarie 2014, de ICCJ, la cinci ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Nationala a Tineretului, decizia nefiind definitiva.

Aceeasi pedeapsa a fost dispusa, tot pentru abuz in serviciu, pentru Ioana Varsta, fostul consilier al Monicai Ridzi, in timp ce Paul Diaconu a primit doi ani si jumatate de inchisoare cu executare. Alti sase angajati ai ministerului au primit pedepse cu suspendare.

Instanta stabilit reluarea dezbaterilor in 9 februarie, data pentru care le-a pus in vedere aparatorilor sa pregateasca pledoariile finale in eventualitatea in care se vor respinge o serie de noi probe solicitate de avocati luni.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...
Comentarii
Sulampahar
rank 4
Nu mai tin bine minte... toti astia se duc la puscarie