Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce au in comun cazurile Ridzi si Udrea?

Marti, 04 August 2009, ora 21:44
3342 citiri

Cele doua cazuri care au tinut sau inca tin prima pagina a ziarelor, Monica Iacob Ridzi si Elena Udrea, par, la prima vedere, trase la indigo.

Ambele ministere au facut afaceri pe bani publici. Dezvaluirile in ambele cazuri au aparut mai intai in presa, ambele publicatii apartinand trustului Intact. In ambele cazuri initiativa infiintarii unor comisii parlamentare de ancheta a apartinut PNL.

Ambele anchete au vizat organizarea de evenimente. In ambele cazuri a aparut o scena achizitionata pentru o suma fabuloasa si sirul exemplelor poate continua.

La fel de asemanatoare au fost si acuzele venite din partea PSD si PNL. Amandoua democrat-liberalele au fost acuzate ca au fost puse in functie datorita relatiilor cu familia prezidentiala. In ambele cazuri PD-L a fost acuzat ca le apara excesiv pe cele doua din motivul mai sus mentionat.

Si ambele au fost acuzate ca au folosit banii publici pentru a cumpara, de fapt, publicitate membrilor familiei prezidentiale, in cazul Ridzi fiind vorba de Elena Basescu, iar in cazul Udrea, de Traian Basescu, dupa cum a sustinut luni liderul PSD Mircea Geoana.

Udrea e mai abila decat Ridzi

Deosebirile dintre cele doua vin din modul in care au reactionat la atacurile politicienilor. Desi ambele au spus ca nu au facut nicio greseala si nu au nicio probelema in a le fi anchetata activitatea ministerului, Udrea, insa, a facut o adevarata "scena" in Parlament, cerand comisii pentru toti liderii PSD si PNL.

Chiar si liderul PSD Mircea Geoana a recunocut, luni seara la Antena 3, ca "Udrea e mai abila decat Ridzi", precizand, insa, ca pana la urma tot doar un ministru e si nu intelege de ce i se da atata importanta.

"Eu nu inteleg de cand doamna Udrea este mai importanta decat stabilitatea Romaniei. Este un ministru al Turismului, punct. Daca a gresit, sa plece acasa", a spus Geoana.

El a mai spus ca celor doua ministrese li s-a tras de la acelasi lucru, au folosit banul public pentru a cumpara publicitate pentru membri ai familiei prezidentiale.

"Doamnei Ridzi i s-a tras de la faptul ca a vrut sa ii faca campanie fiicei presedintelui pe bani publici. Si doamna Udrea este in aceeasi situatie, se foloseste de banul public pentru a-si face reclama siesi si sefului ei", a comentat Geoana.

Eficienta contra legalitate

Deputatul UDMR Petru Lakatos, care face parte din Comsia parlamentara ce incepand de marti verifica toate cheltuielile de la ministerul Turismului, a spus, la Realitatea FM, ca cele doua cazuri sunt diferite.

Si asta pentru ca la Ministerul Turismului se va verifica eficienta cu care au fost atribuiti banii publici, in timp ce la Ministerul Tineretului si Sportului s-a verificat legalitatea contractelor din bani publici.

Parlamentarii din Comisia de ancheta a ministrului Elena Udrea vor verifica in primul rand modul de cheltuire a banilor publici destinati campaniei de promovare "Romania - Land of choice", inceputa la Paris pe 5 iunie.

Apoi, deputatii vor sa verifice si contractele de publicitate cu televiziunile pentru programul "Turist in Romania".

Este vorba despre mai mult de 900.000 de euro, care se vor imparti intre trei televiziuni.

Va fi verificat de asemenea si planul de achizitii pentru anul acesta. Potrivit dezvaluirilor facute de "Jurnalului National", in acest plan ar figura, printre altele, obiecte de protocol de sute de mii de euro sau zeci de mii de euro pentru repararea si spalarea masinilor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Elena Udrea, #Monica Iacob Ridzi, #anchete ministere, #asemanari Ridzi Udrea, #deosebiri Ridzi Udrea , #Elena Udrea