Liberalii cer anchetarea Elenei Udrea, dupa modelul Ridzi

Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 17:37
2567 citiri
Liberalii cer anchetarea Elenei Udrea, dupa modelul Ridzi

PNL cere infiintarea unei comisii parlamentare pe modelul Monica Iacob Ridzi si in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, care sa ancheteze modul in care s-au cheltuit banii publici, a anuntat, miercuri, liderul liberalilor, Crin Antonescu.

"PNL cere infiintarea unei Comisii in cazul Udrea, dupa modelul Ridzi, care sa ancheteze in ce masura si in proportie a cheltuit banii publici", a adaugat Antonescu.

Anuntul de miercuri al liderului PNL vine dupa ce, luni, deputatul Bogdan Olteanu a apreciat ca succesul Comisiei Ridzi trebuie dus mai departe prin infiintarea unei Comisii pentru anchetarea Elenei Udrea.

"E adevarat ca mistretii alearga prin curti guvernamentale, si de aceea succesul Comisiei Ridzi trebuie dus mai departe. E vremea unei Comisii Udrea, cu siguranta. N-as spune ca fructul s-a copt, ci ca s-a trecut demult, si a prins miros urat. Iar ca anvergura, vorbim de cel putin un ordin de marime in plus. Eu o propun. Ramane sa vedem cine are curajul sa intre in ea, si cine e in stare sa o conduca", potrivit fostului presedinte al Camerei Deputatilor.

Mai mult, Olteanu afirma ca este vremea si ca ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, sa isi dea demisia: "E vremea unei demisii Andronescu. Aici nu cred ca mai e cazul de anchete, doamna ministru are grija sa isi strige faptuirile prin piete publice. Si, daca nu am auzit de probleme cu bani, precum in cazul ministreselor pedeliste (e mai corect cotroceniste?), de haos si de atatea incurcaturi ne tiuie urechile. Poate gaseste PSD un ministru care sa faca politici publice, in loc de politizare si scandal".

Bogdan Olteanu este multumit de Comisia Ridzi pentru ca, dupa parerea lui, a convins ca o comisie parlamentara poate sa ancheteze si, in ciuda celor care au refuzat sa raspunda si au blocat piste, sa descopere lucruri grave.

"Poate ca nu am descoperit tot ce era de descoperit si, de aceea, punem la treaba purtatorii de arma acolo unde mai e de cercetat. Dar am descoperit lucruri grave, le-am dovedit cu acte si declaratii, si am gasit oamenii care le-au savarsit. Pe unii ii suspectam de fapte penale si propunem Parlamentului sa actioneze ca atare", a mai afirmat Bogdan Olteanu.

Liderul PNL a mai spus atunci si ca organizarea unei comisii parlamentare de ancheta, in cazul Ridzi, a fost o idee buna si ca Alina Ghorgiu a stabilit un standard foarte inalt pentru orice comisie viitoare.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Strategia partidelor de nișă pentru alegeri: "Este foarte mare efortul, poate chiar imposibil. Lupta este pe locurile eligibile"
Strategia partidelor de nișă pentru alegeri: "Este foarte mare efortul, poate chiar imposibil. Lupta este pe locurile eligibile"
Scena politică din România s-a îmbogățit cu foarte multe partide mici care sunt, în majoritatea cazurilor, formate în ultimii ani. Doar în 2023 s-au creat 27 de noi partide după ce lideri...
Cum a ajuns Iohannis în echipă cu Erdogan și Viktor Orban
Cum a ajuns Iohannis în echipă cu Erdogan și Viktor Orban
Ar fi un gest simbolic pentru Alianță să accepte un lider din Est, ar sugera nu doar egalitatea și încrederea între membri, ci și forța pe care e gata să o disloce NATO pentru apărarea...
#Comisie ancheta Udrea, #Bogdan Olteanu Elena Udrea Monica Iacob, #ancheta ministrul Turismului , #Elena Udrea