Monica Ridzi si Elena Udrea vor sa aduca schiorii straini in Romania

Joi, 15 Ianuarie 2009, ora 07:30
3405 citiri
Monica Ridzi si Elena Udrea vor sa aduca schiorii straini in Romania

Noul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, vrea sa mareasca numarul orelor de sport in scoala, pentru ca, afirma ea, sportul, ca miscare la modul general, are un evident rol pozitiv in evolutia noastra.

"La Parlamentul European, Comisia de Buget, eu avizam toate rapoartele ce aveau legatura cu sportul si tineretul. Ultimul dintre acestea se intitula "Rolul sportului in educatie".

In cadrul acestui raport, am propus introducerea a minim 3 ore de educatie fizica in scoli pe saptamana. Acest lucru se va realiza insa in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, cu care avem de altfel semnat un protocol", a declarat Ridzi, intr-un interviu pentru Cotidianul.

Noul ministru al Tineretului si Sportului a mai declarat ca vrea sa demareze un program pentru dezvoltarea sporturilor de iarna in Romania.

"Exista deja un plan national pentru dezvoltarea sporturilor de iarna, iar faptul ca Romania va organiza, in 2013, Festivalul Olimpic al Tineretului European pe Valea Prahovei, se constituie intr-un nou argument pentru a trata cu seriozitate aceasta problema", a declarat ministrul.

Monica Iacob Ridzi a mai spus ca pe langa sportul de performanta, trebuie incurajat si sportul de masa si in acest sens va colabora cu Ministerul Turismului, Elena Udrea.

"M-as bucura sa aducem in Romania turistii care azi schiaza in Austria sau Bulgaria. Exista doua zone care prezinta proiecte de dezvoltare ale domeniului schiabil. Si ma refer aici bineinteles la Valea Prahovei, dar si la Valea Jiului, acolo unde se vizeaza realizarea unei telegondole, dar si a 32,5 km de partie pentru schi. In momentul in care vom avea pusa la punct infrastructura, ne vom gandi si la atragerea mai multor turisti", a mai declarat noul ministru al Tineretului si Sportului.

#Monica Iacob Ridzi, #Elena Udrea, #Ridzi Udrea aliaza, #Ridzi sporturi iarna , #Elena Udrea