PD-L acuza PSD de nerespectarea procedurilor in cazul Ridzi

Luni, 27 Iulie 2009, ora 11:44
1494 citiri
PD-L acuza PSD de nerespectarea procedurilor in cazul Ridzi
Foto: Antena 3

Dupa ce primul ministru demisionar din Guvernul Boc a fost unul democrat-liberal si un al doilea e vizat, PD-L a reamintit partenerilor de coalitie din PSD ca trebuie sa respecte procedurile pe care si le-au insusit la inceput de drum.

Astfel, se pare ca procedurile prevedeau ca ministrii in a caror curte se sesizeaza probleme sa fie chemati mai intai in fata Coalitiei pentru a da socoteala, lucru ce nu s-a intamplat in cazul fostului ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi si nici acum, in cazul ministrului Turismului Elena Udrea.

In cazul lui Udrea, PSD a anuntat deja ca sustine initiativa liberalilor pentru infiintarea unei comisii de ancheta.

"Punctul de vedere al PD-L a fost foarte clar: nu avem nicio problema in a se infiinta comisii, dar trebuie sa se faca in mod legal. Si orice ministru trebuie chemat mai intai la Coalitie pentru a da lamuriri despre ceea ce s-a intamplat. Credem ca asa este corect sa se procedeze. Daca partenerii nostri au o alta strategie si alta intelegeri cu PNL este problema domniilor lor, dar noi socotim ca institutional trebuie sa respectam parteneriatul care l-am incheiat in fata romanilor.

Am amintit ca avem un parteneriat care trebuie respectat si exista o procedura pe care noi am insusit-o cand am pornit la drum. Am discutat de principiu, nu de un ministru sau de altul. Nu am discutat nume, pe cine sau cum", a declarat vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur, la finalul sedintei Coalitiei.

Intrebat de jurnalisti daca sunt probleme in Coalitie, Flutur a raspuns scurt: "E loc de mai bine!". Totodata, el a precizat ca nu s-a vorbit de cazurile fostilor ministri, ci doar de cei care fac parte din actualul Guvern.

Totodata, Flutur a anuntat ca a fost intocmita o comisie care se va ocupa de modificarea legislatiei privind desfasurarea alegerilor prezidentiale.

Din comisie vor face parte Vasile Blaga si Mircea Toader, din partea PD-L, iar din partea PSD, Dan Nica si Viorel Hrebenciuc.

Citește și:
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a criticat dur luni, 20 martie, decizia ÎCCJ de a-i respinge contestația la executarea pedepsei din dosarul ”Gala Bute”. Decizia instanței este...
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
#Gheorghe Flutur, #comisii ancheta ministri, #proceduri Coalitie, #Monica Iacob Ridzi, #Elena Udrea, #PSD PNL , #Elena Udrea