PD-L acuza PSD de nerespectarea procedurilor in cazul Ridzi

Luni, 27 Iulie 2009, ora 11:44
1949 citiri
PD-L acuza PSD de nerespectarea procedurilor in cazul Ridzi
Foto: Antena 3

Dupa ce primul ministru demisionar din Guvernul Boc a fost unul democrat-liberal si un al doilea e vizat, PD-L a reamintit partenerilor de coalitie din PSD ca trebuie sa respecte procedurile pe care si le-au insusit la inceput de drum.

Astfel, se pare ca procedurile prevedeau ca ministrii in a caror curte se sesizeaza probleme sa fie chemati mai intai in fata Coalitiei pentru a da socoteala, lucru ce nu s-a intamplat in cazul fostului ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi si nici acum, in cazul ministrului Turismului Elena Udrea.

In cazul lui Udrea, PSD a anuntat deja ca sustine initiativa liberalilor pentru infiintarea unei comisii de ancheta.

"Punctul de vedere al PD-L a fost foarte clar: nu avem nicio problema in a se infiinta comisii, dar trebuie sa se faca in mod legal. Si orice ministru trebuie chemat mai intai la Coalitie pentru a da lamuriri despre ceea ce s-a intamplat. Credem ca asa este corect sa se procedeze. Daca partenerii nostri au o alta strategie si alta intelegeri cu PNL este problema domniilor lor, dar noi socotim ca institutional trebuie sa respectam parteneriatul care l-am incheiat in fata romanilor.

Am amintit ca avem un parteneriat care trebuie respectat si exista o procedura pe care noi am insusit-o cand am pornit la drum. Am discutat de principiu, nu de un ministru sau de altul. Nu am discutat nume, pe cine sau cum", a declarat vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur, la finalul sedintei Coalitiei.

Intrebat de jurnalisti daca sunt probleme in Coalitie, Flutur a raspuns scurt: "E loc de mai bine!". Totodata, el a precizat ca nu s-a vorbit de cazurile fostilor ministri, ci doar de cei care fac parte din actualul Guvern.

Totodata, Flutur a anuntat ca a fost intocmita o comisie care se va ocupa de modificarea legislatiei privind desfasurarea alegerilor prezidentiale.

Din comisie vor face parte Vasile Blaga si Mircea Toader, din partea PD-L, iar din partea PSD, Dan Nica si Viorel Hrebenciuc.

Proiectul prin care Guvernul oferă 50.000 de euro, aspru contestat de un cunoscut economist: „Unul dintre cele mai proaste din lume”
Proiectul prin care Guvernul oferă 50.000 de euro, aspru contestat de un cunoscut economist: „Unul dintre cele mai proaste din lume”
Pe de-o parte, Guvernul PSD+PNL susține că sprijină IMM-urile românești, prin programe precum Start-Up Nation. Pe de altă parte, introduce și majorează taxe și impozite la foc automat....
George Simion, enervat de alertele de caniculă: „Aceste minți bolnave caută să bage frica în oameni”
George Simion, enervat de alertele de caniculă: „Aceste minți bolnave caută să bage frica în oameni”
Liderul AUR, George Simion, a declarat duminică, 14 iulie, că încălzirea globală este doar un instrument prin care „minți bolnave” încearcă „să bage frica în oameni”. Acesta și-a...
#Gheorghe Flutur, #comisii ancheta ministri, #proceduri Coalitie, #Monica Iacob Ridzi, #Elena Udrea, #PSD PNL , #Elena Udrea
  1. George Simion, enervat de alertele de caniculă: „Aceste minți bolnave caută să bage frica în oameni”
  2. Problema urșilor, analizată în ședință extraordinară la Camera Deputaților. Câte animale urmează să fie ucise
  3. Trecutul profesional al parlamentarilor, secret de stat. De ce își ascund politicienii CV-urile. „Trei luni de zile am fost linșat”
  4. Opulența unui bugetar de lux. Toni Greblă încasează 4 pensii speciale și salariu de premier
  5. Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
  6. Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
  7. Surpriză! Pe cine a ales Elena Lasconi șef de campanie pentru alegerile prezidențiale
  8. „Înaltă trădare!". Diana Șoșoacă cere punerea sub acuzare a lui Klaus Iohannis
  9. Cei mai anoști prezidențiabili din perioada postcomunistă
  10. De ce nu mai au partidele lideri carismatici care sǎ atragă voturi și când a apus epoca lor. „Mitul salvatorului nu va dispărea niciodată”