Ancheta in cazul unei profesoare care a "predat" istoria familiei Iacob-Ritzi

Miercuri, 22 Martie 2017, ora 22:45
8538 citiri
Ancheta in cazul unei profesoare care a "predat" istoria familiei Iacob-Ritzi
Foto: Arhiva Facebook/Monica Iacob Ridzi

O profesoara de istorie de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petrosani le-a vorbit elevilor la ora de curs despre familia Ridzi - Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petrosani si despre Monica Iacob-Ridzi, fost deputat de Petrosani, in prezent aflata la Penitenciarul Gherla unde ispaseste o condamnare pentru fapte de coruptie.

Intr-o filmare transmisa live pe o retea de socializare de elevi se poate auzi lectia tinuta de profesor in fata elevilor sai.

Profesorul le-a explicat elevilor cum a furat Monica Iacob-Ridzi, desi avea copil mic acasa.

"Cand bagi mana pana aici in bani, nu te gandesti ca ai copii mici acasa (...) Cand stii ca ai copil mic acasa te apuci sa faci tampenii si umbli cu bani publici si furi din bani ca sa te aresteze astia... Esti tampit? Si dupa aia urli ca ai copii mici? Pai cand ai furat n-ai avut copii mici?", se aude, in fundal, vocea cadrului didactic.

In dialogul cu elevii, profesorul explica cum fostul deputat de Hunedoara, dar si ministru al Tineretului si Sportului, provine dintr-o familie "destul de bogata".

"Ei sunt foarte bogati. Deci Monica provine dintr-o familie destul de bogata. Tibi, si el momarlan de-al nostru, are si el ceva banuti, nici el nu-i sarac. Deci nu-i o familie saraca", mai spune profesorul de istorie.

Tot profesorul le explica elevilor ca "dupa fapta vine rasplata" si, in plus, emite si pareri despre starea de sanatate a Monicai Iacob-Ridzi.

"Ai grija ce faci ca s-ar putea sa se intoarca impotriva ta. Dar legat de boala si de cancer, nu va faceti probleme ca eu sunt sigur, sunt aproape sigur ca ea nu e bolnava. Sunt vrajeli ca sa mai stea prin spitale, sa iasa mai repede", mai spune profesorul.

Elevii au aflat de la profesoara ca Monica Iacob-Ridzi are radacini italiene.

"Ea provine dintr-o familie cu radacini in Italia. Am inteles ca familia are ceva matusi, unchi prin Italia care-s plini de bani, is niste conti, baroni din astia italieni, cu castele... deci nu le plangem noi de mila. Si Tibi-i momarlan, ce ai vazut vreun momarlan sarac?", a completat cadrul didactic.

Inspectorul sef de la ISJ Hunedoara, Maria Stefanie, a declarat, miercuri, ca a solicitat in scris conducerii Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida, unitatea unde a avut loc incidentul, luarea masurilor legale pentru sanctionarea celor direct implicati in acest eveniment.

"Am vorbit cu conducerea scolii, am vazut si filmarile. Este absolut regretabil, iar exemplele locale date de domnul profesor sunt total nepotrivite si neinspirate. Am vorbit si cu domnul primar (Tiberiu Iacob-Rdizi-n.red.) si mi-am exprimat regretul pentru ceea ce s-a intamplat la ora de istorie", a declarat Maria Stefanie.

Potrivit sursei citate, ancheta disciplinara va viza atat comportamentul cadrului didactic, cat si atitudinea elevelor care au transmis ora de istorie in direct pe Facebook.

Mai mult, spune inspectorul sef, conducerea ISJ Hunedoara va realiza o serie de inspectii la orele de istorie.

Citeste mai multe despre Monica Iacob Ridzi:

Monica Iacob Ridzi, condamnata definitiv la 5 ani de inchisoare cu executare

Ridzi, scrisoare din inchisoare: Procurorul regreta ca mi-a fabricat dosarul. Nu vreau sa mor in penitenciar

Monica Ridzi, apel catre ministrul Justitiei: Moartea in chinuri este o forma de tortura

Cum arata celula in care a stat inchisa Monica Iacob Ridzi (Foto)

Ridzi a cheltuit iresponsabil banii publici, cand Romania traversa o criza economica - motivarea condamnarii

Citește și:
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...
Căile juridice în cazul Schengen, ca o Fata Morgana. Europarlamentar: ”Adică noi ne aşteptăm ca undeva, cineva să ne facă dreptate, dar aceasta nu există”
Căile juridice în cazul Schengen, ca o Fata Morgana. Europarlamentar: ”Adică noi ne aşteptăm ca undeva, cineva să ne facă dreptate, dar aceasta nu există”
Politicienii români par că încă nu au găsit calea comunicării cu statele Schengen pentru a le convinge să ne primească în comunitate. Unii spun că există căi juridice care să rezolve...