Democrat-liberalii au blocat concluziile comisiei Ridzi

Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 17:23
1365 citiri
Democrat-liberalii au blocat concluziile comisiei Ridzi
Foto: Antena 3

Comisia din cadrul Camerei Deputatilor care ancheteaza cazul ministrului Tineretului si Sportului (MTS), Monica Iacob Ridzi, ar fi trebuit sa voteze anumite amendamente, miercuri, la finalul celei de-a doua zi de audieri, insa nu a fost posibil din cauza lipsei de cvorum, dupa ce democrat-liberalii, colegii acuzatei, au parasit sala.

"Trebuia sa votam anumite amendamente. Dar democrat-liberalii au iesit din sala. Concluziile comisiei au ramas suspendate din cauza lipsei de cvorum", a anuntat presedinta Comisiei de ancheta, Alina Gorghiu.

Deputatul liberal a adaugat ca in cadrul sedintei miercuri au fost audiati fostul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Tineret (ANT) in perioada 2005-2007, Karoly Borbely, Dan Toia, fostul directorul de investitii si achizitii publice din cadrul Ministerului Tineretului si Sportului, Paul Diaconu, directorul directiei de Resurse Umane din MTS si directorul directiei Juridice si Contencioc, tot din cadrul MTS.

"Am discutat cu domnul Karoly Borbely si am lamurit cateva aspecte in legatura cu scena domniei sale, in legatura cu evaluarea preturilor si a cheltuielilor, dar si despre costurile evenimentelor domniie sale Un eveniment national a costat 100.000 de euro", a adaugat Alina Gorghiu.

Ridzi isi sustine in continuare nevinovatia

Biroul de Presa al Ministerului Tineretului si Sportului a remis, miercuri, Ziare.com un comunicat de presa in care se aduc argumente menite sa dovedeasca legalitatea evenimentelor din 1 si 2 mai.

"Date fiind declaratiile facute in cursul zilei de azi (miercuri n.red.), conform carora Ministerul Tineretului si Sportului s-ar fi aflat in ilegalitate in momentul in care a organizat evenimentele din 2 mai, Ziua Tineretului, facem urmatoarele precizari:

Conform Legii nr. 425/2004 privind instituirea Zilei Nationale a Tineretului (document atasat) MTS avea obligatia organizarii de evenimente in data de 2 mai.

Potrivit dispozitiilor art. 2 din Legea nr. 425/2004, 'cu prilejul Zilei Nationale a Tineretului se organizeaza activitati sociale, culturale, artistice si sportive si se difuzeaza, prin mijloacele de informare in masa, materiale care vizeaza domeniile de interes ale tineretului'.

Potrivit art. 3 din acelasi act normativ, 'autoritatile administratiei publice centrale si locale, inclusiv unitatile si serviciile publice din subordinea acestora, care au atributii in domeniul tineretului, educatiei, culturii, sportului, cercetarii, turismului, protectiei mediului, sanatatii si finantelor, precum si structurile de si pentru tineret acorda sprijin material, financiar si organizatoric sarbatoririi Zilei Nationale a Tineretului'", potrivit documentului.

Cei din MTS mai spun ca, in conformitate cu "alin. (2) al art. 2 din HG nr. 1721/2008 (document atasat) privind organizarea si functionarea Ministerului Tineretului si Sportului se stipuleaza ca institutia 'indeplineste orice alte atributii prevazute de lege'.

Conform lit. g) a art. 3 din HG nr. 1721/2008 privind organizarea si functionarea Ministerului Tineretului si Sportului se prevede ca 'organizeaza activitati de profil cu caracter national'".

In comunicat se mai precizeaza ca "Ministerul Tineretului si Sportului a atribuit trei contracte de prestari servicii, in data de 22 aprilie 2009, in vederea organizarii evenimentelor din data de 2 mai 2009. Cu alte cuvinte, ministerul a achizitionat un eveniment. Mai mult decat atat, nota de fundamentare dateaza din data de 2 aprilie 2009, motiv pentru care speculatiile conform carora la data evenimentului MTS nu avea dreptul de a organiza ziua de 2 mai sunt false.

Ratiunea emiterii HG nr. 478/2009 pentru completarea HG nr. 1721/2008 privind organizarea si functionarea Ministerului Tineretului si Sportului a fost aceea de a evidentia o serie de atributii ale acestei institutii.

Atributii care nu erau necesare la momentul atribuirii contractelor de prestari servicii referitoare la organizarea evenimentelor din 2 mai 2009, dat fiind faptul ca Ziua Tineretului este instituita prin lege si ca autoritatile administratiei publice locale acorda sprijin financiar sarbatoririi acesteia.Respectiv, HG nr. 478/2009 ofera Ministerului Tineretului si Sportului posibilitatea de a organiza nemijlocit evenimente pe parcursul verii". (A.T.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Ridzi audieri comisie, #Gorghiu Boureanu audieri, #comisie Ridzi , #ministrul Sportului