Monica Iacob Ridzi afla daca merge la inchisoare (Video)

Luni, 16 Februarie 2015, ora 07:29
2910 citiri
Monica Iacob Ridzi afla daca merge la inchisoare (Video)
Foto: Facebook/Monica Iacob-Ridzi

Fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, afla luni daca va face inchisoare.

Ridzi este acuzata de abuz in serviciu, iar luni un complet de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie va da un verdict definitiv si irevocabil in dosarul privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Nationala a Tineretului.

Saptamana trecuta completul de la instanta suprema a ramas in pronuntare in acest caz.

Monica Iacob-Ridzi, cu o zi inainte de sentinta: Altarul de sacrificu are nevoie de al 13-lea ministru

Cu o zi inainte de a afla decizia finala in dosar, Ridzi a pus pe blog o postare lunga, care incepe cu povestea bunicilor deportati in Uniunea Sovietica, continua cu moartea tatalui dintr-o culpa medicala si incheie cu prezentul: ea, sotul si copilul locuiesc intr-un apartament modest de 3 camere din Petrosani.

"Si ne-am implicat mai mult in politica si eu, si el in speranta ca vom putea schimba ceva in bine in aceasta tara, mi-am dorit sa nu mai moara oameni nevinovati prin spitale si sa dam o sansa Vaii Jiului. Am crezut ca toti sunt corecti si cu frica de Dumnezeu, ca mine. Am fost naiva, recunosc.

Am platit politic si personal pentru naivitatea mea de a fi crezut prea mult in oameni. Am inteles pretul pe care credulitatea mea l-a impus intr-o lume mai mult mercantila, si mai putin cu suflet", a scris fostul ministru al Sportului.

Monica Iacob Ridzi, condamnata la 5 ani de inchisoare cu executare

Ridzi este acuzata de procurori ca ar fi acordat contracte fara licitatii la manifestarile de Ziua Tineretului din 2009.

In acest dosar, Ridzi a primit deja o condamnare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Un complet de 3 judecatori a condamnat-o pe Monica Iacob Ridzi, in ianuarie 2014, la cinci ani de inchisoare cu executare.

Judecatorii ICCJ au gasit-o vinovata pentru toate capetele de acuzare, ea primind patru condamnari la inchisoare cu executare, de cinci ani, de patru ani, de trei ani si un an si jumatate, urmand sa execute cea mai grea dintre aceste condamnari.

Monica Iacob Ridzi era acuzata de procurorii DNA ca ar fi folosit resursele financiare ale Ministerului Tineretului si Sportului pentru o campanie de imagine in interes propriu, dar si pentru a cumpara ilegal produse electronice in valoare de circa 100.000 de lei.

Procurorii au sustinut ca Monica Iacob Ridzi a atribuit ilegal unor firme private contracte de prestari servicii avand acest obiect. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs de Ridzi in acest dosar se ridica la 2,7 milioane de lei.

#Monica Iacob Ridzi condamnare, #Monica Iacob Ridzi proces, #Monica Iacob Ridzi inchisoare , #ministrul Sportului
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Cei fara suficienta experienta ajunsi sa dispuna de banii publici