Monica Ridzi, chemata din nou la audieri in Parlament (Video)

Marti, 07 Iulie 2009, ora 18:59
1364 citiri
Monica Ridzi, chemata din nou la audieri in Parlament (Video)

Ministrul Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi va fi chemata din nou la audieri, miercuri, la ora 10.00, a hotarat comisia care ancheteaza felul in care au fost cheltuiti banii de Ziua Tineretului, condusa de Alina Gorghiu.

Comisia ii va trimite o scrisoare ministrului pentru a o intreba daca se poate prezenta la audieri miercuri, avand in vedere ca la ora 11.00 este programata sedinta de guvern.

Tot miercuri, vor fi rechemati la audieri reprezentantii firmelor care au intermediat publicitate pentru Antena 3, Realitatea Tv si MediaPro.

In cursul zilei, deputatul PD-L Cristian Boureanu s-a retras din comisia de ancheta care cerceteaza cazul Monica Iacob Ridzi.

Retragerea survine dupa ce luni deputatul a cerut desfiintarea comisiei de ancheta pe motiv ca are o cerere de la Parchetul General in care se arata ca se analizeaza dosarul lui Ridzi.

Nicio zi fara scandal

Chiar daca Boureanu s-a retras din Comisie, certurile si impunsaturile nu au disparut. Reprezentantii PNL si PSD si-au varsat nervii pe seama unui consilier al ministrului Tineretului, care a preferat sa-i sfideze ridicandu-se de la masa unde era audiat in momentul in care a fost atins de apelativul de "obraznic" aruncat de un parlamentar PSD.

Liberalii Alina Gorgiu si Bogdan Olteanu au cerut nervosi evacuarea consilierului, in timp ce social-democratul Robert Negoita ii reprosa "tinerelului" functionar lipsa de experienta si a celor sapte ani de acasa.

Consilierul ministrului Tineretului, George Paduraru s-a aratat foarte deranjat ca deputatul PSD Victor Socaciu l-a catalogat in timpul audierii "obraznic si nesimtit" si a solicitat scuze inainte de a mai continua procedura de audiere.

"Inainte de a raspunde la toate intrebarile care urmeaza sa vina am rugamintea catre doamna presedinta sa mi se prezinte scuze, am venit aici in calitate de invitat, in momentul in care sunt facut "obraznic si nesimtit" va spun cu sinceritate ca ma ridic si plec", a amenintat Paduraru.

Bogdan Olteanu i-a solicitat presedintelui Comisiei, deputatul PNL Alina Gorghiu, sa ii citeasca invitatului prevederile Regulamentului Camerei cu privire la consecintele legii penale.

"(...)sa-i atrageti atentia sa se poarte cuvincios si daca nu se supune deciziilor Comisiei si nu vine sa ne spuna tot ceea ce cunoaste si tot adevarul, va suporta consecintele legii penale pentru ca deja m-am saturat de atata obraznicie!", a tunat Olteanu.

"Nu stiu, cred ca va lipseste Cristi Boureanu, dumneavoastra domnule Bogdan Olteanu. Ati folosit cuvantul obraznicie. Vi se pare ca a fost cineva obraznic fata de dumneavoastra?", a replicat parlamentarul PDL, Gelu Visan, iritat ca Olteanu parea a prelua haturile audierilor.

Chiar daca restul deputatilor comisiei nu au imbratisat ideea lui Olteanu, unii deputatii s-au aratat, la randul lor, enervati de tupeul "tinerelului proaspat absolvent de nu stiu ce facultate", care "mananca niste bani publici, si care vine si sfideaza membrii Comisiei", cazul social-democratului Robert Negoita.

"Propun sa-l chemam din nou la Comisie, poate doarme mai bine, poate are o discutie cu parintii legat de cei sapte ani de acasa, si poate discutam altfel", a supralicitat Negoita.

Olteanu insa l-a amenintat pe consilierul de la MTS ca il evacueaza din sala si ca va si solicita ministerului sa intervina disciplinar.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Ridzi audieri parlament, #comisie ancheta Ridzi , #ministrul Sportului