Presa de azi: Pe ce a dat Ridzi banii?

Vineri, 03 Iulie 2009, ora 06:55
3158 citiri

Petrecerea de la Costinesti, platita de MediaPro, titreaza Evenimentul Zilei in editia de vineri. Audiat, joi, de Comisia "Ridzi" in scandalul privind cheltuielile facute de Ministerul Tineretului si Sportului de Ziua Tineretului, Costi Mocanu, directorul executiv al Pro TV, a declarat ca grupul MediaPro Pictures a suportat cheltuielile pentru scena mare a concertului si onorariile artistilor.

Astfel, cheltuielile cu artistii, scena, luminile sau sonorizarea au fost platite de grupul MediaPro, si nu de MTS. "Actiunea de la Costinesti a fost organizata de MediaPro Pictures. Bugetul total al acestei actiuni a fost suportat de MediaPro Pictures si de partenerul ei comercial", a spus Costi Mocanu.

"Costurile scenei mari (cea atribuita unei achizitii in valoare de 70.000 de euro a MTS - n.r.) au fost suportate de MediaPro Pictures", a adaugat el.

El a precizat ca legatura cu MTS se face printrun contract de publicitate incheiat intre o agentie de publicitate, care a incheiat un contract cu compania Pro TV SA, prin care s-a cumparat spatiu publicitar dedicat evenimentului.

Metoda Ridzi: 270.000 euro au disparut pe drum spre Costinesti, scrie Romania libera. Media Pro Pictures declara ca a suportat cheltuielile de la Costinesti platite de ministrul Ridzi altei firme.

"Ancheta parlamentara a incetat de drept la momentul deschiderii anchetei judiciare a DNA si, prin urmare, solicitarea comisiei nu mai are nici un suport legal", au transmis parlamentarilor, printr-o scrisoare, reprezentantii Artisan Consulting, firma care a incasat 358.000 euro pentru a organiza Ziua Tineretului in Bucuresti.

Mai mult de-atat, reprezentantii firmei s-au apucat sa citeze din Regulamentul Camerei Deputatilor si chiar sa-l interpreteze, omitand insa ca, odata infiintata comisia de ancheta si o data demarate audierile, "persoanele citate sunt obligate sa se prezinte in fata comisiei de ancheta parlamentara".

In schimb, conducerea firmei Artisan Consulting a dat asigurari ca nu are "nimic de ascuns" si ca isi doreste "lamurirea acestei situatii de catre autoritati", precizand ca pana acum a raspuns "prompt" solicitarilor venite din partea DNA si a Garzii Financiare.

Gandul se intreaba Pe ce a dat Ridzi banii?. Surpriza, joi, la audierile Comisiei Ridzi - reprezentantul Pro TV SA, Costi Mocanu, a afirmat ca deja celebra scena de 75.000 de euro si concertele de 2 mai organizate la Costinesti au fost achitate integral de Media Pro Pictures.

Declaratia este socanta, avand in vedere ca evenimentul de la Costinesti apare bugetat in contractele MTS cu cele doua firme de apartament angajate cu peste 200.000 de euro, iar ministrul Monica Iacob Ridzi a dat de inteles la audieri ca scena de 75.000 de euro a costat atat de mult pentru ca a apartinut MTV.

"Actiunea de la Costinesti a fost organizata de Media Pro Pictures, noi le-am dat acceptul sa foloseasca brandul MTV, au avut voie sa organizeze MTV Days, bugetul total al acestei actiuni a fost suportat de Media Pro Pictures si partenerul ei comercial in aceasta actiune, care este firma Nestle", a detaliat Mocanu.

El a sustinut ca singura conexiune cu MTS a fost cumpararea de spatiu publicitar in jurul acestui eveniment prin intermediul unei firme specializate. Deputatii din comisie au cerut contractele si au decis sa ii cheme la audieri pe reprezentantii Media Pro Pictures.

Telegondola cu dedicatie de la Ridzi, noteaza Jurnalul National. Sloganul "De 2 ori Mai tanar" a fost tradus de familia Ridzi intr-un mod caragialesc, devenind "De 2 ori Mai 'oti".

Cu cat avanseaza investigatiile presei si ale Comisiei parlamentare de ancheta, cu atat apar mai multe probe ale felului scandalos in care ministra Sportului si primarul-sot de Petrosani au cheltuit banul public. Joi, la Comisie, a cazut o noua bomba: spectacolul de la Costinesti a fost platit integral de MediaPro, astfel incat suspiciunea de plata dubla devine si mai consistenta, iar apararile doamnei ministru, tot mai putin credibile.

La Petrosani, reporterii Jurnalului National au descoperit ca studiul de fezabilitate si caietul de sarcini pentru telegondola din Parang, sustinut de Florin Tiberiu Iacob Ridzi, au fost facute cu dedicatie pentru o firma din Austria. Autorii studiului si-au dat toata silinta pentru firma austriaca. Costul: 60 miliarde de lei vechi.

Gospodina Ridzi aparata de playboiul Boureanu, titreaza Ziua. Cristian Boureanu l-a luat la tinta joi in cadrul Comisiei Ridzi pe "prostul" de Nicolae Banicioiu, care a indraznit sa ii aduca aminte ca este anchetat de DNA. Scena vine dupa ce cu o zi inainte a vorbit despre amantii deputatului Alina Gorghiu.

Pentru ca PSD sa nu ramana dator, hotelierul pesedist Robert Negoita a spus ca n-ar angaja-o "nici ca receptionera" pe Monica Iacob-Ridzi pentru ca singurele realizari ale acesteia sunt comercializarea "pufuletilor si a napolitanelor".

"Ori faceti pe prostul, ori sunteti prost", l-a luat tare Boureanu pe pesedist. Fara replica, Banicioiu s-a multumit sa spuna ca democrat-liberalul a venit sa faca circ, iar dupa ce acesta a plecat in mijlocul audierilor, a tras concluzia ca "probabil l-a parasit imaginatia".

"Este evident ca domnul Boureanu este venit aici ca sa tergiverseze lucrarile Comisiei prin interventiile lui multe si repetate si atunci cand nu are succes in acest mod, incercand sa blocheze lucrarile insultandu-si colegii", a comentat liberalul Bogdan Olteanu prestatia colegului sau.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#bani Ridzi, #Monica Iacob Ridzi, #ministrul Tineretului , #ministrul Sportului
Comentarii
Poza Vasi
Vasi
rank 5
Devine din ce in ce mai clar ca doamna Ridzi a gresit in multe privinte, cu ocazia Zilei Tineretului! Si ca se face tot posibilul pentru a se ascunde adevarul!